Snap

Opvoeden..een kwestie van...tja van wat???!

Als je 100 mensen vraagt wat 'goed opvoeden' is krijg je zo veel verschillende antwoorden... En dan de 'juiste opvoeding' kiezen.... HELP!!

Dan weer die vraag...wat is de 'juiste opvoeding'. Verschillende kinderen geven verschillende oplossingen toch? Dat merk ik zelfs bij mijn 2 eigen kinderen. Zoals de oudste altijd reageerde, zo reageert de kleine meid echt niet altijd. Zoals ik vroeg door kon lopen in de supermarkt en gewoon kon zeggen; kom we gaan anders komen we te laat; liep die grote vent van me altijd netjes mee. Maar nu mijn dochter in dezelfde leeftijd zit als hij toen..nee hoor; die loopt echt niet door.... maakt dr ook niets uit als ik door loop, waar mijn zoon ging huilen en meteen achter me aan kwam, gaat zij staan lachen en blijft gewoon staan of loopt zelfs achter uit!! T is maar een voorbeeld...

En dan de meest vervelde dingen; huilen...om ... NIKS!  Tenminste; als je het ze vraagt weten ze het niet!! Ik denk dan vaak: aandacht... maar hoe lost je dit nou op? Genoeg meningen maar tot nu toe..voor mij geen echte oplossing??! En zo zijn dr nog wel 20 dingen op te noemen door moeders lijkt me. 

Moeder zijn leek me altijd geweldig... en eigenlijk leek het me niet eens iets wat moeilijk zou zijn. Ja de korte nachten en vieze luiers (praktische dingen??) die waren me duidelijk maar vond ik prima; zag ik niet tegen op. Maar nu, ze zijn zo groot...doen dingen zelf maar willen dat soms juist ook weer niet terwijl het dan weer wel verwacht wordt door school of anderen.... en ze denken zelf, voelen zelf, doen zelf... man man wat geeft dat een hoop moeilijkheden die je dan weer moet oplossen. En dan moet je niet vergeten dat je niet de enige ouder in het gezin bent dus dan wordt dr weer gezegd: je moet op één lijn zitten...maar ook daar heb ik moeite mee. Dan denk ik soms wel eens: Vroeg! Vroeg.. hoe ging dat toen? Geef mij maar vroeger: moeder zorgde voor het huis en voor de kinderen en vader werkte. Wilde de kinderen iets hebben?? Dan vroegen ze het...AAN MAMA. Want die bepaalde tenslotte. Geen discussie tussen ouders ... of ouder en kind. Duidelijkheid. Heerlijk... Zou dat dan de oplossing zijn? Maar willen en kunnen de mannen dat nog wel? (* en vrouwen of ben ik de enige?)

7 jaar geleden

Ach op een lijn zitten doen wij ook niet. Maar ze gaan naar opa en oma, andere opa en mama en papa is een dag alleen thuis dus dat zijn 4 verschillende opvoeders in 1 week met andere regels. Bij opa en oma mag meer. En dat is normaal daar zijn ze opa en oma voor. Bij mij mag redelijk wat maar ga je eroverheen dan heb je echt pech en ik voor de maatregel uit. Papa denkt dat van hem minder mag, geeft straf, maar vind het dan weer zielig en kort dan de maatregel in. En ze weten het precies bij wie wat mag. Dus ach daar worden ze flexibel van. En iedereen diet maar wat. Het huilen om niks is hier ook een issue ( madam is inmiddels 6) en heb nu gewoon gezegd dat als ze steeds om niks huilt ik straks niet reageer als er echt iets is. Want dan geloof ik het niet. Maar maakt ook niet echt indruk. Al ben ik wel makkelijk van kom op niet om niks huilen he. Niet zo flauw

7 jaar geleden

Hi, Welkom op Mamaplaats! Veel succes en plezier met bloggen :-) Liefs, MP