Snap

Ook ouders worden gepest

Alweer ga ik met een rotgevoel naar huis nadat ik mijn kinderen opgehaald heb. De reden? Andere moeders die me buitensluiten...

Op de fiets terug begin ik met malen en malen... Wat is er mis met me? Heb ik iets verkeerd gedaan? Waarom ik? 

Ik probeer al een tijdje aansluiting te vinden bij andere moeders van kindjes uit de klassen van mijn kinderen. Praatjes op het schoolplein gaan vrij soepel. Niets aan de hand dacht ik. 

Laatst nodigde ik een van de moeders uit voor een koffie bij mij thuis. Ze had het te druk zei ze. Prima, dat kan zeker. Ander keertje dan? Misschien was het antwoord... 

Via Olivia hoorde ik dat een hele groep moeders samen een what's app groep heeft en regelmatig samen afspreekt. Het gaat om 5 moeders. Van die 5 moeders zijn er 3 moeder van kindjes die 'populair' zijn in de klas. Pestkoppen vind ik ze, zeker tegen Olivia. Maar dat terzijde. 

Met hun los zou ik nooit afspreken, maar een groepje schoolmoeders lijkt me juist heel leuk om mee af te spreken. 

Toch kom ik er niet doorheen. ik geef genoeg voorzetjes maar word nooit uitgenodigd. 

Ook andere vervelende situaties doen zich voor. Zo was ik laatst in het winkelcentrum en had oogcontact met een van die moeders. Beiden liepen we met een boodschappenkar en liepen bijna op elkaar in zo dichtbij. Na het oogcontact maakte ik een glimlach en wilde haar aanspreken. Zij had ineens haar telefoon vast en keek druk op het scherm. Ze liep me zo voorbij... 

Ik stond met m'n mond vol tanden want weet zeker dat ze me gezien moet hebben. Zo ook op het schoolplein. als ik kom aanlopen word ik vermeden. Als ik naar iemand toeloop voor een praatje wordt er antwoord gegeven op wat ik vraag en that's it... Nooit een tegenvraag of gezellig gesprek.

Wat is er aan de hand? Als mijn dochter zoiets zou vertellen zou ik zweren dat ze gepest wordt. Maar dat doen volwassenen niet. Toch?

Ik kan niets bedenken wat ik fout gedaan heb. Verder ben ik niet de meest vooruitstrevende moeder of uber hip. Maar ik mag er best wezen hoor. 

Boodschap: let op met wat je doet. Ook volwassenen kunnen gemeen doen! 

6 jaar geleden

Ik denk dat je om de hele verkeerde redenen bij zo'n groepje wil horen... vriendschappen zijn mooi als het gaat op basis van respect en vertrouwen en elkaar echt aardig vinden. Niet omdat het hippe moeders zijn waarvan de kinderen jouw kind wel eens pesten... Mijn ervaring is juist dat je beter los met mensen kunt afspreken ipv in zo'n groepsverband. Voor je het weet ben je zelf die roddelende pestende moeder... Als je iemand hebt uitgenodigd dan staat die uitnodiging. Dus ligt de bal bij hun. Reageren ze er niet meer op zou je het misschien nog 1x kunnen vragen maar houd daarna de eer aan jezelf. Wie weet heeft iemand gewoon al genoeg vriendinnen en hoeven ze niet nog 1 erbij. Kan ook he. Dan ligt het absoluut niet aan jou. En vriendinnen kan je overal opdoen. Dus als je echt om vriendinnen verlegen zit, kijk eens verder dan het schoolplein. Zeker als je daar tot nu toe geen succes hebt gehad terwijl jij juist zo sociaal deed zou ik verder kijken dan dit. Dan heb je gewoon pech. Kan gebeuren. Zo ging ik jaren terug studeren en op kamers en zat ik in een klas met allemaal kinderen die nog thuis woonden en hun eigen ding hadden. Lukte me niet om vrienden te maken hoe hard ik op probeerde! Dus zocht een bijbaantje en binnen no time had ik allemaal vrienden die ook op kamers woonden. :)

6 jaar geleden

o alleen staan is alleen en soms heb je geluk als er een kind vraagt of het mag spelen zo herkenbaar hoor

6 jaar geleden

Je zou je moeten afvragen of je 'echt' zou willen horen bij zo'n groepje die je zo negeert. Blijf bij jezelf, negeer het en kijk eens verder dan dat 'ene' groepje..... er zijn denk ik genoeg andere 'veel leukere' moeders om ff mee te babbelen. Een keertje mee als luizenmoeder, voorleesmoeder, knutseldagen, biebmoeder, sportdagen etc. .... en je hebt al snel leuk contact.

6 jaar geleden

Ik wist niet eens dat dat zo ging. Ik loop de klas in haal me kids op en ben weg... nu snap ik waarom ze me steets aan spreken.. Hahahah