Snap
  • #zwangerschap
  • #ontslagen
  • #jongensmama

Ontslagen in me Zwangerschap..

Hoi hoi ,

Ik ben Mama van 3 Fantastische Jongens van 9, 5 en 3 jaar, en op dit moment 27 weken zwanger van ons 4e Jongetje.Ik geniet volop van me zwangerschap en we kijken met z'n alle enorm uit naar de geboorte.alles gaat tot nu toe gelukkig goed en we kunnen niet wachten om hem lekker te knuffelen.

Ik HAD (Ja, had helaas) een baan in de thuiszorg en ben zonder enige moeite eigenlijk door mijn contracten heen gekomen.Ze hadden dat ook Mondeling al toegezegd eigenlijk dat ik bij me volgende verlenging een vaste aanstelling zou krijgen.Tot de dag dat ik vertelde dat ik zwanger ben.., hun houding veranderde al een beetje.Maar goed ik bleef mijn werk doen en mijn cliënten waren tevreden, ik kon het goed combineren met me gezin en ik zag eigenlijk verder geen beren op de weg.. 

Totdat ik bekkeninstabiliteit kreeg.. ik wilde wel werken maar het lukte gewoon niet.Zelf me eigen huis is met veel moeite bij te houden.Maar goed ze gingen akkoord en sinds die dag zat ik in de ziektewet.Afgelopen week naar de bedrijfsarts geweest en die gaf mij gelukkig gelijk dat ik niet kan werken.

En toen vandaag...Ik kreeg een brief van me werk, daarin stond dat me contract niet verlengt werd en dat per 16 maart 2020 mijn dienstverband beëindigd wordt (2 dagen voor me verlof).Zwangerschapsdiscriminatie zeg ik maar ja.. bewijs dat maar eens.Me contract loopt af dus ze hebben verder geen reden nodig waarom ze niet verlengen.

Maar goed, het is natuurlijk niet het einde van de wereld.Ik ga lekker van me laatste 12 weken zwangerschap genieten en alvast een beetje Brainstormen over wat ik erna wil gaan doen.genoeg werk in de Thuiszorg en misschien ga ik wel iets heel anders doen.

Jullie ook zoiets ooit meegemaakt?

Liefs van mij. X

4 jaar geleden

Ja, dat hebben ze dan nog wel gedaan. vandaar dat ik me ook niet zo druk maak en ik wel weer zie na me verlof ;-) Liefs van mij. X

4 jaar geleden

Ja, dat hebben ze dan nog wel gedaan. vandaar dat ik me ook niet zo druk maak en ik wel weer zie na me verlof ;-) Liefs van mij. X

4 jaar geleden

Je werkgever is wel verplicht om je ziek uit dienst te melden bij het uwv. Zodat je een een ziektewet uitkering of zwangerschap uitkering aan kunt vragen. Toch nog steeds vreemd dat dit hier in Nederland kan