Snap

Ons eerste eigen unieke welp

Mijn blog gaat over het moment dat we besloten te gaan voor onze knappe dame.

Zomer 2015 Spanje,

Manlief en ik zijn een rondreis aan het maken, we wilden dit al heel graag voordat we de stap naar kinderen krijgen gingen maken. 

We hebben een fantastische vakantie en als het einde ongeveer nadert, zijn we erg enthousiast over het feit dat we zoveel prachtige dingen gezien hebben. We hebben het op vakantie eigenlijk niet over kinderen gehad, we genieten met volle teugen en maken ons nog niet druk over de toekomst. 

Thuiskomst juni 2015,

Ik heb altijd een perfecte cyclus van 28 dagen gehad, één dag na onze thuiskomst bedenk ik mij dat ik niet ongesteld geworden ben.           Voor de zekerheid toch maar even een testje scoren, met enige angst kijken we toe hoe onze test knalroze van het scherm spat. Twee dikke vette strepen, ZWANGER. 

We zijn stiekem toch best een beetje in shock, dit was iets sneller dan verwacht. In ons hoofd flitsen de scenario's voorbij (Vast contract check, huis check, spaargeld check, een hoop liefde check) Toch konden we niet optimaal blij zijn, waar dit aan lag... dat weten we nog steeds niet. Ik raakte erg gestrest van de situatie, ik was erg blij maar tegelijkertijd overschaduwt door wat negatieve reacties van anderen. Het klopte allemaal niet, ik wilde een douche nemen en terwijl ik in de douche stapte verloor ik ons eerste kindje. 

De miskraam

Ik was nog maar 5.5 weekjes zwanger en vond het al behoorlijk heftig, het bloedverlies de krampen en alle emoties wat erbij kwam kijken. We waren allebei erg verdrietig en misten al snel het idee van papa en mama worden. Gelukkig hadden anderen ook hetzelde gevoel, ze misten het idee en waren geschokt door het feit dat ze zich niet meer konden verheugen op de komst van ons kleintje. Dit heeft ons doen besluiten dat een babytje meer dan ooit heel erg welkom was en enorm geliefd zal gaan worden.

( Mijn miskraam was voor mij erg heftig ondanks dat ik zo kort zwanger was. Een hele dikke knuffel voor moeders met een miskraam die even ver of verder waren.)

9 oktober 2015

Dit was de tweede maand waar in wij probeerden zwanger te raken. We gingen de dag erna naar Londen, dit was een goed moment om te testen. Londen zou het zwangerschaps feest weekend zijn en we zouden dit moment nooit meer vergeten. Twee dagen voor mijn verjaardag op negen oktober 2015, één dag voor Londen.. ZWANGER. Wat waren wij trots en gezegend met een tweede zwangerschap! 

Angsten

De eerste paar weken van de zwangerschap leverden behoorlijk wat angst op. Ik hield mij zo goed als kan aan het lijstje, niet roken, niet drinken, bewegen en natuurlijk gezond eten. Het was voor mijn idee een hele lange zit tot de 12 weken, eindelijk was het zover, de 12 weken echo. Alles was goed met ons welpje, wat waren wij trots. Gelukkig nam dit een klein gedeelte van de angst weg. 

Je verwacht nooit dat zoiets jezelf overkomt, wij hebben geluk gehad dat we zo snel weer in verwachting mochten zijn. In mijn volgende blogs zal ik meer over de zwangerschap en bevalling vertellen. 

7 jaar geleden

Wellicht wel Geluksmama. Het is inderdaad allemaal goed gekomen.

7 jaar geleden

misschien had je gevoel al een beetje door dat het bij de 1e ws niet goed zou gaan, dat is echt heftig en onzeker. Fijn om te lezen dat het goed gekomen is met weinig tijd om 'proberen' zwanger te raken

7 jaar geleden

Hier worden geen bijzondere tekens weergegeven, daarom gebruik ik altijd XXX

7 jaar geleden

Hmm, die vraagtekens moeten weg. Vreemd.