Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Online spelletjes voor mama

Je kunt ook gebruik maken van gewone online spelletjes op websites. Op bijvoorbeeld spelletjes.nl staan heel veel spelletjes die je zo kunt spelen. Meer >>

Iedere moeder kent het wel. Vooral als je nog maar één kindje hebt, dat je van die momenten hebt dat je niks te doen hebt, omdat de kleine bijvoorbeeld ligt te slapen. Wat kun je dan gaan doen? Het huishouden is aan kant, je hebt geen zin om eigenlijk achter de computer of laptop vandaan te komen, dus je bladert maar wat rond op het internet. Een leuke tijdsbesteding zijn de online spelletjes. Welke spelletjes zijn er populair en welke spelletjes bieden ook uitdaging? In dit artikel zullen we je daar een handje mee helpen.


Facebook

De meest bekende spelletjes zijn vaak te vinden op Facebook. Spelletjes waar je vaak je vrienden bij nodig hebt en je interactie houdt met anderen. Momenteel zijn voornamelijk de spelletjes Candy Crush Saga, Papa Pear Saga, Farmville 2 en Farm Heroes Saga erg populair.

Candy Crush Saga, Papa Pear Saga en Farm Heroes Saga zijn puzzelspelletjes waar je ervoor moet zorgen dat je het level kunt afmaken om verder te komen in het spel. Farmville 2 gaat erom dat je je eigen boerderij bijhoudt en afhankelijk van de tijd kunnen je gewassen groeien en kun je opdrachten uitvoeren om hoger te komen qua level. Dit soort spelletjes zijn voornamelijk afhankelijk van hoe populair dat het is, des te prettiger het is om te spelen, want meer vrienden van jou doen het ook!

Er zijn natuurlijk nog meer spelletjes te vinden op Facebook, maar dit zijn enkele voorbeelden die er gegeven zijn. Men zegt wel dat als je eenmaal aan dit soort spelletjes begint, dat het heel verslavend kan werken, dus je bent gewaarschuwd dat je je eigen tijd wel goed in de gaten houdt voor de dagelijkse verplichtingen en je kind(eren)!


Spelletjessites

Je kunt ook gebruik maken van gewone online spelletjes op websites. Op bijvoorbeeld spelletjes.nl staan heel veel spelletjes die je zo kunt spelen. Ook de gewonere spelletjes zoals Mahjong, patience en sudoku zijn hier ook op te vinden.


MMORPG

Als je liever niet op Facebook of spelletjessites wilt zitten om spelletjes te spelen, is er ook nog te optie om op zoek te gaan naar een MMORPG spel. MMORPG staat voor Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Hierin kun je online met meerdere spelers tegelijk een rollenspel spelen. Een goed voorbeeld voor zo’n spel is World of Warcraft. Hierin maak je je eigen personage en kun je online avonturen uitvoeren om zo hoger te komen in rank. Als je je hieraan wilt wagen, is Google je beste vriend om op zoek te gaan naar een leuke MMORPG.


Semi-online spelletjes

Tegenwoordig zijn er ook veel spelletjes die gebruik maken van contact met het internet om zo bijvoorbeeld updates om je spelvoortgang op social media te kunnen posten. Een voorbeeld hiervan is de nog steeds erg populaire de Sims 3. Wie kent dat nu niet meer tegenwoordig? Er is ook een gratis variant van de Sims te vinden op Facebook en/of voor je tablet of smartphone!

Genoeg varianten om te kiezen voor een leuke tijdsbesteding!

Geschreven door mama Anne