Snap

Okee, ik kom erop terug.... de tablet!

Wat moet we tegenwoordig zonder tablet, hij is niet meer uit het dagritme te denken...

Ik weet nog goed, toen ik zwanger was, dat ik tegen mijn man zei: 'Lief, wat er ook gebeurd, ons kleine ventje krijgt pas de tablet, de computer of een telefoon als hij 4/5 jaar is. Hij gaat eerst maar lekker spelen!'
Goed, daar kom ik op terug!

De tablet is momenteel niet uit het dagritme te denken en mocht de tablet leeg zijn confisqueert meneer wel de telefoon. Het ergste van alles, hij weet precies hoe alles werkt. Van zijn spelletje, naar YouTube, naar een ander spelletje en dan even geluid harder zachter, hij draait zn hand er niet voor om... Hij is bijna 3 jaar oud.

Het is onvoorstelbaar hoe zo een tablet toch langzamerhand in het dagritme sluipt.
Vind ik dat nu erg? Nee, want wat hij erop kan doen, zijn in mijn ogen ontwikkelingsspelletjes, filmpjes kijken op YouTube doen we samen (of word geregeld gecheckt door mij of mijn man) en de tablet is tegenwoordig bijna ook niet meer weg te slaan in het onderwijs, dus dan heeft hij dat al onder de knie.

Meneertje zit maximaal 3 kwartier op de tablet op een dag, dat is een afspraak. Mocht hij iets gedaan hebben wat niet door de beugel kan, dan wordt die tijd korter.

We gebruiken de tablet ook voor beloning, als hij zijn speelgoed heeft opgeruimd of een paar happen heeft gegeten. Hij moet dan echt het verdienen om erop te mogen.

Soms voel ik me wel een beetje schuldig, als ik de tablet dan gebruik voor mijn eigen gemak. Om even een rustmoment in mijn vrije dag te plannen, dat ik misschien even een paar bladzijdes kan lezen uit mijn boek of even mijn serie kan kijken.

Maar de gehele reden voor deze blog, was dat ik gewoon erg verbaasd was hoe onze kleine kerel zo behendig eigenlijk bezig was op tablet en toen kwam mijn stellige, zwangere en hormonale ouderschapsstelling in mijn hoofd voorbij...

'Niet voordat hij 4/5 jaar is.....'

7 jaar geleden

Dat hebben wij allemaal haha. Ik hou mij wel vast dat dat ding niet mee gaat als wij uit eten gaan ofzo. Wil niet 2 van die zombie kinderen aan tafel hebben. Al is het soms ook wel makkelijk dat ze dan gewoon stil zijn ipv expres net iets te aanwezig omdat ze vinden dat ze hun aandacht moeten opeisen haha. Ach ja zo vaak gaan wij niet ut eten. Ik zit trouwens ver over maximale schermtijden heen.