Snap

Nog anderhalve week tot de 1e echo...

Maandagochtend 08.30 uur! Ik mag de verloskundige bellen. Gelijk doen of zal ik eventjes wachten...

Het heeft even geduurd, maar hier het vervolg. Maandag kon ik pas naar de verloskundige praktijk bellen.. dat weekend van donderdag middag tot vrijdag ochtend duurt erg lang. Maar eindelijk is het zover.. 08.30 uur. Zal ik meteen bellen? Nee, dat is zo opdringerig en overdreven ik wacht even.. 08.35 uur. Zal ik dan nu bellen? Oh nee wacht, ik moet nog even plassen en ik zal toch nog even wachten. 08.45 uur. Ik ga bellen! In gesprek... pff had ik toch maar gelijk om 08.30 uur gebeld!

Oké, 5 minuutjes later nog eens proberen. Ja! Gelukt! Ik heb iemand aan de telefoon. Ik leg alles uit. Gestopt met de pil, nu zwanger, geen idee hoe lang (ja langer dan 5 weken, maar kunnen er ook al 8 zijn). Prima. Mevrouw maakt een berekening aan de hand van de eerste dag van de laatste menstruatie (wat dus een pilongesteldheid is) en maakt op basis daarvan een nieuwe intake (over 2! weken). Shit dit valt na de vakantie van mijn man, maar eerder is geen optie. Hmm, oké. Mevrouw spit nog even door de agenda en komt dan op het idee om te kijken of de 1e echo dan nog in zijn vakantie kan! En ja hoor, op de laatste vrijdag van zijn vakantie kan ik voor een echo. Top! Dat doen we! Hij is tenslotte liever bij een echo (daar zou hij anders toch vrij voor nemen) als bij de intake met de verloskundige. 

Beide afspraken zijn vastgezet, maar.. de echo is dus wel pas over anderhalve week en anderhalve week duurt nog zó lang. Eigenlijk willen we nu beide dat het al zover is, maar tegelijk ook niet, want dan is ook meteen de vakantie voorbij. Ik ben zo benieuwd hoe ver ik ben. Op het moment van de echo ben ik volgens de mogelijkheden (stoppen met pil en zwangerschapstest die 3+ aangaf) tussen de 7 en 11 weken zwanger. Dat is toch een verschil van 4 weken! We zijn zó benieuwd! 

We gaan nu nog even heerlijk genieten van de vakantie en ondertussen kunnen we nadenken hoe we het aan onze ouders gaan vertellen na de echo. Hebben jullie ideeën? Ons eerste kindje is een meisje en we zijn bezig een nieuw kamertje voor haar in te richten, dit is als het goed is af als we de echo hebben. Misschien willen we hier iets mee doen..?

Bij de bekendmaking van mijn eerste zwangerschap hebben we een koffertje gegeven met daarin een speentje, knuffeltje en een kaartje met daarop: Jullie kunnen mij nog niet horen, jullie kunnen mij nog niet zien. Maar als ik in maart wordt geboren, mag ik dan eens komen logeren misschien? 

Hebben jullie nog leuke, originele ideeën voor ons om het aan onze ouders te vertellen? 

6 jaar geleden

wij hebben ontdekt paar dagen voor kerst dat ik zwanger was, nog geen 8 maand na de bevalling van de eerste dus was onregelmatig als wat dus gelijk een echo aangeboden gekregn was 17 week maar gelukkig nog niets te zienn dus met kerst nog niets verteld en zelf kunnen wennen want ik was uitgerekend maand na de 1e verjaardag. Mijn man heeft een mooie foto van de oudste bewerkt met een tekstkader, ik word grote zus! en dit hebben we met een nieuwsjaarsgroet naar onze ouders, broers en zussen gestuurd en gelijk door naar mijn ouders voor visite om beetje persoonlijk te vertellen. Aangezien schoonouders niet tot weinig contact hebben en de broers en zus van mijn man veelal mail/telefonisch contact hebben,hebben we het zo gedaan. Nu zwanger van de derde en door omstandigheden mijn ouders gewoon verteld maar wel nagedacht aan iets leuks, willen iets met 5 paperclips doen en dat als foto doorsturen naar de familie