Snap

Neee: ik knipte in de vinger van mijn newborn!

Rensje is nu ruim 1 maand oud. Zijn nagels groeien zo hard, hij kreeg er zelf krasjes van in zijn gezicht.

Mijn man naar de drogist gestuurd voor een nagelknippertje. Als tip van een vriendin gehad om te knippen als Rens slaapt. Zo beweegt hij niet met z'n handje en gaat het knippen makkelijker.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik pakte rens zijn handje en begon behendig zijn nagels te knippen. Binnen no time was zijn linkerhandje weer helemaal netjes. Nu rechts, ik kon er niet zo goed bij (bedje stond tegen de muur aan een kant). En toen...

Bij zijn wijsvinger was het raak. Ik heb serieus in zijn vingertje geknipt!! Hij werd wakker en zette het op een schreeuwen. Het bloedde een beetje en ook ik zette het op een schreeuwen. 

Mijn man was niet thuis, die was op het werk. Totaal in paniek belde ik hem op en ondertussen hield ik Rens strak tegen me aan en brulden we het samen uit. 

Mijn man schrok enorm maar heeft me gelukkig rustig gekregen aan de telefoon. Onze achterbuurman werkt op een ambulance dus ben zo rechtstreeks doorgelopen. Gelukkig was hij thuis!

Hij adviseerde het even te laten checken voor de zekerheid bij de huisarts. 

Uiteindelijk is het met een sisser afgelopen en is het wondje gelukkig snel aan het dichtgroeien...

Alleen de schrik zit er bij mij nog in. Nagels knippen - ik doe het noooooit meer! 

6 jaar geleden

Ow gosh, ja same here.. dat huidje is zo zacht. Gleed er zo doorheen met het nagelschaartje. Was onwijs bang dat ze een infectie zou krijgen en niet genoeg weerstand hiervoor zou hebben. Groeide binnen no-time dicht! Stond verbaasd en verwonderd hoe sterk het helingproces is. Lijkt wel, hoe jonger ze zijn; hoe sneller het lichaam de wond heelt

6 jaar geleden

Gewoon vijlen

6 jaar geleden

Heb ik ook een keer gehad bij mijn zoontje (nu 4jaar) Heb er een pleistertje op geplakt en heb daarna een hele tijd zijn nageltjes gevijld. Stuk veiliger. Nu hij groter is snapt hij dat zijn nagels geknipt worden en dat hij stil moet zitten.

6 jaar geleden

Nagels knippen doet manlief eigenlijk bijna altijd vanaf het begin. Ik ben dus ook als de dood dat ik in haar vingers knip. Manlief heeft het dus inderdaad ook wel eens per ongeluk gedaan. En wat vond ik het erg dat de nageltjes pas vanaf 6 weken geknipt mochten worden. Daarvoor echt alleen vijlen omdat die nageltjes nog zacht zijn. Zacht dacht ik.... Ze krabt zich tot bloedens toe open.