Snap

Naevus Spilus, een 'koffie verkeerd' vlek op je baby?

Een aangeboren Café au lait vlek op je baby. Onze baby werd ermee geboren..

Mijn baby van nu 7 maanden is geboren met een Naevus spilus vlek op haar boven borst. Na controle bij de dermatoloog bleek het niets ernstig te zijn. En behandeling was niet mogelijk behalve wegsnijden. Dat zagen we uiteraard niet zitten bij zo'n kleintje!

Wel maak ik me zorgen of het veel groter gaat worden naarmate ze groeit.

Welke moeder heeft ook een kind met dit soort vlekjes en wat hebben jullie er eventueel aan laten doen?

* de bijgevoegde afbeelding is niet de vlek van m'n dochtertje, maar is ter illustratie.

Ik hoor jullie ervaringen graag!

8 jaar geleden

Heb het inmiddels gevonden bij de tweede link. Hugo zijn vlek heeft alleen bij zijn oor zo'n scherpe lijn en het is er maar 1. Vanaf 6 moet je gaan onderzoeken zegt de site :) Moeten begin december naar het CB naar de arts/dermatoloog. En eind december naar de kinderarts. Dus komt goed! Maar maar me er ook eerlijk gezegd niet druk om.

8 jaar geleden

Binnenkort ga ik er een blog over schrijven maar dat kan wel even duren. Ik wil dat blog ook niet in mijn boek hebben dus nog even een blog of 4 geduld dan ga ik alles goed uitleggen

8 jaar geleden

Komt aan beide kanten van de fam niet voor. En het is een vrij lichte plek over zijn wang. Wou een foto bijvoegen maar lukt niet... Kon van de eerste site niet veel duidelijk worden. ...

8 jaar geleden

Als het maar 1 vlek is die niet al te groot is dan kan het ook heel goed een geboortevlek zijn of iest anders wat veel minder heftig is. Zeker als het niet binnen de familie voorkomt.