Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Naar het rijksmuseum met de kids

Het rijksmuseum is weer geopend! Een leuk uitje voor u en uw kind(eren). En ook nog eens voor een leuke prijs omdat kinderen t/m 18 jaar gratis zijn! Meer >

Het rijksmuseum is weer geopend! Een leuk uitje voor u en uw kind(eren). En ook nog eens voor een leuke prijs omdat kinderen t/m 18 jaar gratis zijn! Nadat het rijksmuseum zo’n tien jaar gesloten is geweest heeft het in 2013 zijn deuren weer geopend. Het rijksmuseum is een plek waar veel te zien en te doen is.

Allereerst zal ik alle praktische gegevens op een rij zetten: • Het rijksmuseum is dagelijks geopend van 9.00 uur to 17.00 uur. Let wel op: de kassa sluit om 16.30 uur. • De prijzen zijn als volgt: Volwassen vanaf 19 jaar € 15,= per persoon, t/m 18 jaar is de entree gratis. Ook houders van een museumkaart, vrienden van het rijksmuseum, ICOM, vereniging Rembrandt, KOG en VVAK zijn gratis. Daarnaast kunnen pashouders van ING, CJP en stadspas met 50 % korting naar binnen (dus tegen een tarief van € 7,50). • Het rijksmuseum ligt in hartje Amsterdam, dus ook leuk te combineren met andere activiteiten in Amsterdam.

Kinderwagens mogen in het museum. Rugdragers niet, deze kunnen bewaard worden in de garderobe. Ook zijn er (beperkt) buggies te leen bij het rijksmuseum!

Er is in het rijksmuseum ook een zogeheten “cafe”. Het cafe is te bezoeken zonder toegangskaarten en heeft een erg mooi uitzicht. Reserveren is hier niet mogelijk. Er is een kleine kaart, dus voor een hapje en een drankje ben je hier op een gezellige en unieke plek.

In het rijksmuseum zijn diverse leuke activiteiten te voor kinderen van schoolgaande leeftijden in de schoolvakanties. Zo is er voor 5 euro de mogelijkheid om een familie rondleiding te krijgen. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en is “een ontdekkingsreis lang de hoogtepunten in de Nederlandse kunst en geschiedenis”. Of je kunt deelnemen aan de zogeheten “Henry Moore familietour” waarbij er een wandeling wordt gemaakt langs fonteinen en beelden.

Daarnaast zijn er diverse creatieve en educatieve workshops voor kinderen van zes tot twaalf jaar, zoals:

Kleurenavontuur (6-12 jaar) Bij deze workshop leren kinderen kijken, onderzoeken en experimenteren met kleuren en maken ze een heus eigen kunstwerk.

Laterna magica (9-12 jaar) Hierbij ontwerpen kinderen in het medialab een eigen toverlantaarnplaatje.

JIJ & de Gouden Eeuw (6-12 jaar) Kinderen gaan “ op expeditie naar Nova Zembla” of kruipen in de huid van Rembrandt of Hugo de Groot.

In het rijksmuseum bestaat er ook de mogelijkheid tot het geven van een kinderfeestje. De kinderfeestjes bestaan uit activiteiten uit bovengenoemde workshops. Je kunt deze familie- en kinderactiviteiten reserveren op de website van het rijksmuseum.

Het is ook erg leuk om na afloop van een bezoek thuis samen met je kind(eren) thuis een eigen klein “rijksmuseum” te maken. Laat je kind zelf mooie kunstwerken maken/knutselen en stel deze tentoon voor bijvoorbeeld opa en oma.

Geschreven door mama Mariska