Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mooi weer? De 5 leukste en goedkoopste uitjes met je kind

De weersvoorspellingen wijzen langzamerhand weer de goede richting in. Nog even en het mooie weer zit er aan te komen! Je hebt zin om er lekker met je kleintje op uit te gaan, maar helaas is je portemonnee bijna leeg. Wat nu? Lees hier alles over de 5 leukste en goedkoopste uitjes met je kind bij mooi weer.

1. Picknicken

Of je kindje nu 1 of 9 jaar is maakt niets uit; picknicken blijft altijd gezellig en spannend. Neem een tas mee met boterhammen, fruit, drinken en wat lekkers en zoek samen een mooi plekje op in de natuur. Vergeet ook de zonnebrandcrème en iets om te spelen ( zoals een bal ) niet!

2. Samen fietsen of wandelen

Mooi weer? Ga er dan lekker samen op uit op de fiets. Wat is er nou leuker dan een heerlijk zonnetje en een kindje voor of achterop je fiets dat overal enthousiast naar toe wijst? Op deze manier zie je alles weer even door de ogen van een kind en ziet de wereld er een heel stuk interessanter uit. Eventueel kun je dit uitje natuurlijk combineren met de picknick. Wandelen vinden de meeste kindjes ook erg leuk, vooral als er wat te doen en te zien is. Neem voor wat oudere kindjes een bal mee, zodat ze ook nog lekker kunnen spelen terwijl jullie even 'uitrusten'. Ben je in Drenthe, dan is het Boomkroonpad een echte aanrader!

3. Naar het strand

Woon jij dichtbij het strand? Dan heb je geluk. Op het strand kunnen jonge kinderen zich immers uren vermaken met een paar simpele schepjes en emmertjes. Ook de iets oudere kinderen vinden het leuk om in de zee te zwemmen, schelpen te verzamelen of te vliegeren op het strand. Daarnaast profiteer je van die gezonde zeelucht. Woon je niet in de buurt van het strand? Dan kan je natuurlijk met de kinderen gaan zwemmen in een openluchtbad of meer.

4. De kinderboerderij

Is jouw kindje ook zo dol op dieren? Dat komt goed uit, want in de meeste plaatsen zit wel een kinderboerderij, zodat je kindje heerlijk met de diertjes kan knuffelen en wie weet wel een beetje mag helpen om de dieren te verzorgen.

5. De speeltuin

Een wat grotere buitenspeeltuin in de buurt? Neem een kleed, zonnebrandcrème, wat eten en drinken mee en zoek een lekker plekje op. Vooral speeltuinen met waterfaciliteiten (zoals een waterpomp of waterglijbaan) zijn geweldig met mooi weer.

Bekijk ook leuke uitjes per regio:

Ook leuk om te doen: een cultureel uitje

Wat is jouw favoriete, goedkope uitje met mooi weer? Reageer ook!

 

9 jaar geleden

Leuk artikel!

9 jaar geleden

Kinderboederij, bos, speeltuin, en strand:-)

9 jaar geleden

Zo simpel kan het inderdaad zijn!

9 jaar geleden

Dat is inderdaad ook heel spannend!