Snap

Mommy wars ! Mag ik even mee doen?

THE mommy wars .. Weer zo'n artikel .. Mijn god waar gaat het heen.. Ik kan het niet laten om daar toch even iets op te zeggen..

Ik zit rustig de krant te lezen ( online weliswaar lang leven het tijdperk!) kom ik weer op een artikel mommy wars.. Ik lees het aandachtig door en denk bij mezelf waar gaat het eigenlijk heen in deze wereld !?.. 

Ik heb net mijn blog over jonge moeders af.. Waar ik trouwens veel positieve reacties op heb gehad! Vind het fijn om te lezen dat veel mensen er hetzelfde over denken als ik .. Zelfs de oudere moeders!.. Iedereen in hun waarde laten het kán dus wel !.. 

Nu lees ik weer een artikel wat gaat over borstvoeding , opvoeding etc etc.. De vergelijking van moeders , ieder wil hun mening , levensstijl opdringen aan een ander.. en waarom??.. Is de ene opvoeding beter als de ander? En waaruit blijkt dat dan? Is het een schande als je geen borstvoeding geeft? Kan daar misschien geen reden voor zijn dan ? Het gaat me er weer om dat mensen altijd maar oordelen over een ander zonder dat ze het achterliggende verhaal kennen of de eventuele medische reden van dingen..

Ik moet gelijk denken aan het liedje van Frozen.. Laat het los.. Laat het gaan.. 

Ik ben zon slechte moeder die al haar vier de kinderen géén borstvoeding heeft gegeven. Ohjee nu gaan de haren van de vrouwen die helemaal into borstvoeding krijgen omhoog staan ! Wat??!! Geen borstvoeding ??!! HOE WAAROM !!?? Nou gewoon , bij mijn eerste zoon lukte het niet wat een gestress!! Het moest en het zou want het is beter want het is dit want het is dat.. Nou het lukte mooi niet !! En mijn oh zo lieve begripvolle kraamhulp liet me mijn schuldgevoel verdwijnen .. " meid ga toch lekker over op flesvoeding" hup , tevreden baby , tevreden mama ! Rust in huis .. En bij de geboorte van me andere drie kids heb ik er nog niet eens over nagedacht om dat te doen ik ben gelijk gestart met flesvoeding .. En ik zeg niet dat flesvoeding beter is als borstvoeding absoluut niet , maar ook over dit onderwerp zeg ik mensen laat iedereen toch doen wat ze willen , prima om wat voorlichting te geven .. Maar dwing je mening niet op aan een ander! 

Ben ik een slechtere moeder omdat ik de keuze heb gemaakt om mijn kids flesvoeding te geven ? Ik vind van niet , ze hebben geen groeiachterstanden , zijn pienter , motorisch goed ontwikkelt en nauwelijks ziek.. Mijn zoon van 1.5 is zelfs zo goed ontwikkelt dat hij op de lijn zit van een driejarige kwa motorische ontwikkeling etc.. Die flesvoeding toch .. 

En dan de opvoeding .. Ik ken ze hoor die moeders die alles " pedagogisch verantwoord doen " en die kids ken ik ook.. Die komen regelmatig bij ons spelen .. Dat zijn de kids die totaal losgeslagen zijn , vrij brutaal en continu zeuren om snoep en drinken.. 

Die heel de snoeppot die hier thuis gewoon altijd op tafel staat het liefst meteen leeg plunderen en niet tevreden zijn met één ijsje maar het liefst meerdere ijsjes willen ! 

Nu zeg ik niet dat mijn kids engeltjes zijn .. Maar door ze ( op zekere hoogte) vrij te laten in bepaalde dingen , zeuren mijn kids niet de hele dag om snoep omdat ze maar beperkt zijn tot een snoepje per dag, en zeuren niet na het opeten van hun ijsje of ze er nog een mogen .. 

Mijn kids krijgen de ene dag drie snoepjes en de andere dag vragen ze er niet eens om , en als het warm is mogen ze soms twee ijsjes , en dan kan het zomaar zijn dat ze een week geen ijs eten , gewoon omdat ze er niet om malen.. 

En ja wij eten altijd 1 x per week friet , op vrijdag vinden de kids heerlijk , en op woensdag en vrijdagmiddag krijgen ze altijd iets lekkers als ze uit school komen , een worstenbroodje of een visstick. 

Doordeweeks eten we elke avond groente , en ook dat gaat zonder morren op , helemaal als er een lekker toetje is ,  want dat is er in dit huis ook altijd ! 

En dan de tablets en telefoons.. Ook zon discussie. Ik heb geen timer die ik in stel tot een bepaalde tijd. Nee ik kijk gewoon hoe het gaat.. En wat voor weer het is en of ze actief zijn geweest vandaag.. En is het een mooie zomerdag zitten de kids er nog niet eens achter dan hangen ze in het zwembad of voetballen ze , zijn ze met water bezig of waterballonnen, en dan of ik ze niet eens aan te sturen om iets te gaan doen .. 

Er zijn hier zeker regels in huis , je eigen rotzooi opruimen , je kleding in de was doen , bordje opruimen als je klaar bent met eten , bepaalde tijd thuis zijn en op tijd na bed. Maar bij ons is er ook zeker ruimte om de kids een keer te verwennen met een extra snoepje , extra ijsje , of wat lekkere hapjes op een avond.. 

So mommy wars bring iT on.. Fijn dat je alles heel pedagogisch verantwoord doet , en je daar goed bij voelt ! Maar Ik ben een moeder die zich niet aan alle regeltjes houd .. En dat werkt prima voor ons..!! 

7 jaar geleden

De oudste eet vanzelf wel weer groente , ik zou me daar niet zoveel zorgen over maken. Mijn kids hebben ook allemaal zo'n fase gehad , en nu eten ze alles. Mijn zoon van 1.5 heeft nu ook af en toe dat hij niet al zijn groente op eet , maar ik vind dat hij nog te jong is om hem het uit te leggen hoe of wat.. Komt vanzelf wel weer goed , een stukje fruit meer overdag om het een beetje te compenseren komt wel goed !

7 jaar geleden

Leuk geschreven! En inderdaad: laat een ieder even fijn zelf bepalen hoe hij of zij zijn of haar eigen kinderen opvoedt, of er borstvoeding gegeven wordt of niet, en zo voort en zo verder. Leven en laten leven. Trouwens, ik vraag me af waar die mensen die altijd zo druk zijn met het doen en laten van een ander de energie vandaan halen...

7 jaar geleden

Wat jou "opvoedings methode" betreft zitten wii echt helemaal op één lijn! Alleen jammer dat mijn oudste nog steeds niet aan de groente is, ookal is er een lekker toetje.. Borstvoeding/flesvoeding EINDELOZE discussie! Ik ben blij dat ik toch een beetje heb kunnen geven aan beide kids, maar over gaan op flevoeding vond ik echt geen drama, juist een opluchting! Goede blog weer hoor!