Snap

Moeten namen bij elkaar passen.?

Na een zwangerschap die helaas niet mocht zijn, ben ik weer opnieuw zwanger. Maar dat laat ons nu nog meer nadenken over een nieuwe naam..

In mijn vorige blog vroeg ik nog naar namen die bij onze zoon Stef pasten. Helaas is deze zwangerschap niet zo geëindigd als verwacht..

Op dit moment ben ik opnieuw zwanger. Nu 25 weken, en tot nu toe alles goed gelukkig.

Ik durf nu pas weer te denken aan een naam voor onze 2e zoon.

Voor onze eerste zoon hadden we de namen Stef en Stan bedacht. Mijn man vond Stef mooier, en zo heet onze zoon dan ook.

Maar nu voor onze 2e zoon vind hij Stan wel een leuke optie.. Alleen ik vind het een soort duo worden.. Zoiets van, pas op, daar komen Stef en Stan aan haha.

Devin vinden we allebei wel een leuke naam, alleen vind ik het dan niet echt bij Stef passen. 

Ik zou ook graag een mooie achterliggende betekenis van de naam hebben bij onze zoon.. Stef betekend namelijk gekroond, wat wij zien als een bekroning op ons huwelijk.

Wat vinden jullie? Klinkt Stef en Stan als een duo (zoals Jokie en Jet en de Dikke en de Dunne.. haha)? Ben ik te kritisch?

5 jaar geleden

Ik vind het leuk als namen een beetje bij elkaar passen. Mijn dochter (1e kind) zou Lyndsey of Isabella worden. We kozen uiteindelijk voor de eerste, dus wilden we ons 2e kind ook een Engels klinkende naam geven. Dit werd Owen. Hoewel hij als 2e naam Sylvano heeft omdat we die ook wel erg leuk vonden! Mijn derde zwangerschap was helaas ook niet zonder complicaties, hij zou Devin hebben geheten.. Een naam die ik nog nergens gehoord had! En nu lees ik hem hier. Heel speciaal. Maar Stef en Stan.. Ik vind het wel erg leuk bij elkaar passen! Niet zozeer als Jokie en Jet enzo, maar wel als broers! Dat vind ik leuker klinken dan een heel ander soort naam erbij. Succes met kiezen!

5 jaar geleden

Onze zoons heten Ties en Nout. Wij hebben wel voor namen gekozen die bij elkaar passen. We houden daarbij van korte namen. Ik vind een korte naam en daarnaast een lange altijd wat vreemd (Chris en Alexander bv).

5 jaar geleden

Als wij na onze dochter ooit nog een kindje mogen krijgen en het wordt een jongen, dan zal zijn voornaam dezelfde voorletter hebben als zijn zus. Onze dochter heeft wel meerdere voorletters, dat voorkomt (hopelijk) verwarring met de post etc.

5 jaar geleden

Gefeliciteerd met deze (goede) zwangerschap! Ik vind Stef en Stan leuk! Ik zou dan alleen weer niet zo snel kiezen voor twee keer dezelfde voorletter ivm verwarring van de namen, omdat je vaak alleen de voorletter opgeeft (met name bij officele (overheid/bank/school/etc) instanties en dat lijkt me dan gewoon niet zo praktisch en dasr ben ik nogal van (het praktische). Maar als je daar geen moeite mee hebt, ik vind het een leuke combi van namen. Veel leuker dan Devin, maar ja dad allemaal heel persoonlijk natuurlijk... succes met kiezen en een fijne zwangerschap nog!