Snap

Moeders: DIT KAN ECHT NIET

Fijn dat ik anoniem mijn verhaal kan doen op Mamaplaats! Want ik vind dat sommige moeders gewoon niet goed kijken naar hun kinderen hoor. Ik

Ik had mij namelijk opgegeven Luizenmoeder op school van mijn kinderen. Omdat bijna niemand dit wil doen vond ik het belangrijk om juist zoiets te doen voor de school. Ook leek het mij een taak waarbij je eer hebt van je werk.

Afgelopen week ging ik voor het eerst luizenpluizen. Eerst een lekker kopje koffie en een kletspraatje met de andere luizenpluis mama. Toen begonnen we. Kam in de hand, krukjes klaar, laat de kinderen maar komen!

Ik was natuurlijk wel voorbereid. Het is niet voor niets, dat alle kinderen vlak na de vakantie worden gecheckt op luizen. Dit is zo’n moment, waarop het veel voor komt bij kinderen. Blijkbaar lopen ze het overal tijdens de vakantie op.

Maar tot mijn grote schrik, scoorde ik 3 luizenkinderen. En bij 2 niet zomaar luizen … ze wandelden vrolijk door het haar. Ik schoot echt bij deze kinderen een meter naar achter. Hoe kan je dit als ouders zijnde missen? Met 1 blik op de hoofdjes, is het zo klaar als een klontje. Ik vroeg ze of ze jeuk hadden. Ja, heel erg zeiden ze. Super zielig toch???

En het is ook mij eens overkomen hoor, dat mijn kinderen luizen hadden. Maar echt niet in een zo vergaand stadium als bij deze kinderen. Je ziet je kind toch krabben? Je kijkt toch goed naar je kind? Wat hebben die kinderen voor ouders? Dit is toch niet normaal? 

6 jaar geleden

Ik check het hier elke 2 weken, maar als ze ze op maandag oploopt en ik ze 2 weken later pas omtdek zit haar haar al best vol. Dus beetje raar om.zonder info te oordelen over andere moeders. Daarnaast beetje lullig voor.de.kids om op te springen van schrik.

6 jaar geleden

Ik heb doordat ik als kind zijnde eens hoofdluis heb gehad echt een luizenfobie, ben daardoor ook erg allert bij mijn dochter (7 jaar oud inmiddels). Ik onderzoek met regelmaat (wekelijks) met een luizenkam. Niet alleen haar maar ook mijzelf. En toch... toch heeft zij al een keer hoofdluis gehad en doordat als haar papa in het buitenland zit voor zijn werk zij bij mij in bed mag slapen was ook ik gezegend met die vreselijke kriebel beestjes. We hadden die dag eigenlijk een afspraak en heb die meteen afgezegd en ben naar de Etos gegaan om spul te halen om die krengen per direct uit te roeien. Dat spul moest een kwartier inwerken, wij hebben er de rest van de dag mee op ons hoofd gezeten en ik heb gekamd als een bezetene. Ik ben gastouder, dus alle ouders ingelicht en gezegd dat ook zij moesten controleren en toch zijn ook de gastkindjes ook de eerste tijd dagelijks door mij gemarteld met die rotkam. (Wel spelenderwijs) Paar jaar later ook een keer een gastkindje met hoofdluis gehad, ook toen was dat controleren en kammen weer dagelijkse kost voor ieder die in mijn huis kwam. Ja ik weet het ik sla er in door. Ik ben zo iemand die alle etiketten van de middelen die ik gebruik lees, en ben tot de ontdekking gekomen dat 1 van de haarverzorgings producten die ik voor mijzelf gebruik als tweede hoofdbestanddeel heeft wat in de uitroei rotzooi van hoofdluis het hoofdbestanddeel is, dit smeer ik dus preventief in mijn eigen haar en in dat van mijn dochter. Mijn dochter doet inmiddels dagelijks zelf haar haar maar vraagt ook zelf mama mag ik er wat zachtmaker in? Dat is het spul dus wat ik bedoelde, je haar wordt er lekker zacht van en gemakkelijker doorkambaar. Eerder vlocht ik haar haar helemaal in, liefst heeft ze het nu gewoon lekker los hangen, ik heb dat nog altijd liever niet, maar ja...... ze krijgt ondertussen toch een eigen mening.... Wat ik wil zeggen is; je kan er niet altijd wat aan doen... ik ben zeer alert en toch is het ons overkomen... en het zal ook vast niet de laatste keer zijn geweest daar ben ik van overtuigd zeker niet met mijn werk. Elke dag kinderen over de vloer, elke dag andere kinderen. En schoon of niet schoon zijn heeft of niet oplettend zijn heeft er niets mee te maken, bij mijn dochter waren het er veel! Je zag ze gewoon kruipen ???? En dat terwijl ik iemand ben met een fobie! En bij elk dingetje wat ik in iemands haar zie denk aan hoofdluis en meteen verder ga onderzoeken!

6 jaar geleden

Kokosolie helpt met en bij alles, het trekt in dus blijft niet vet op de huid, de haartjes worden wel wat vettig maar echt mensen probeer het als jullie kindjes last hebben v droge hoofdhuid berg, noem maar op, het is echt een wondermiddel. En dames elke ochtend gezicht in smeren ook verjongt de huid en verzorgt de huid. Het heeft niet met hoofdluis te maken maar wel de nazorg van al die rottige luizenshampoos❤️❤️

6 jaar geleden

Ik was maar 1x per week het haar van mijn dochter. Ik dacht van het weekeinde een luis te zien, maar het was iets van de kiwi die ze net ophad. Ik begin al te krabben als ik er alleen al aan denk. Hier nog nooit gehad dus. Maar als je er niet tegen kan, moet je je daarvoor niet opgeven. Hier is het na iedere schoolvakantie luizencontrole op school.