Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Mode voor de mollige moeder

Mode voor de mollige moeder

Ook als mollige moeder wil je graag in leuke mode kunnen rondlopen. Dag in, dag uit in het zwart gekleed gaan, gaat dan echt iets te ver. Hieronder wat mode tips voor de mollige moeder.

 

Probleemzones

Uit onderzoeken blijkt dat veel vrouwen haar heupen, billen en benen te dik vinden. Daarnaast vindt maar liefst 40% van de vrouwen haar buik te dik. Een beetje mollig...welke mode is dan geschikt?

 

Wat kun je heel goed dragen?

Zoek jeans of broeken die hoog sluiten, over je heupen heen of zelfs tot net onder de navel. Met deze hoge broeken valt je buik een stuk minder op.

Investeer in een goede BH om je borsten mooi te liften, hierdoor zie je veel beter onderscheid tussen je buik en borsten.

Een A-model jurkje is perfect voor de wat mollige vrouw; je verbloemd hiermee het gedeelte van je lichaam waar je onzeker over bent. Verder zit zo`n jurkje natuurlijk heerlijk!

Er zijn ook veel truitjes in de winkels te koop die een A-lijn hebben en er bestaan ook veel rokken met een hoge taille die dus naar onder toe wijd uitlopen.

Draag een mooi badpak in plaats van een bikini.

Draag jurkjes en truitjes met een verhoogde taille tot net onder de borsten. De nadruk wordt op je borsten gelegd en je buik valt een stuk minder op.

Natuurlijk bestaat ook het corrigerende ondergoed, de onderbroeken en tops. Veel vrouwen vinden dit toch net iets te strak zitten en hebben er het niet voor over, maar het is wel effectief!

Een getailleerd colbertje of jasje kan ook goed je buikje vervagen. Draag het jasje open of doe enkel 1 knoopje dicht. Als er meerdere knoopjes zijn, doe dan juist de onderste dicht.

Overslagtopjes en wikkelvestjes doen je buik ook minder opvallen.

Schoenen dragen met een hakje, hierdoor lijk je langer en dus slanker.

Draag rokjes tot aan de knie of langer.

Draag broeken met zakken op de achterkant.

Draag broeken met een rechte pijp.

Kies voor wat langere colberts en jasjes.

 

Wat kun je beter niet dragen?

Strakke tops .

Te korte truitjes.

Heupbroeken.

Een brede ceintuur om je buik (dit doet alleen maar breder lijken)

Draag niet teveel motiefjes en zware stoffen (ribfluweel/tweed) door deze stofjes lijk je zwaarder, dus kies voor dunne stofjes en effen kleuren.

Draag juist niet alleen maar wijde kleren omdat je onzeker bent. Het valt dan juist alleen maar meer op.

 

Mooi mollig!

Wat natuurlijk altijd werkt is de aandacht op iets anders vestigen, neem een mooi kapsel of laat je ogen sprankelen door mooie make-up. Een opvallend sieraad helpt ook altijd! Je bent mooi, ook als je wat molliger bent. Wees altijd trots op je lichaam. Dit zijn enkel tips om je probleemzones te verbloemen en je lichaam beter uit te laten komen zodat jij je nog zekerder voelt!

Geschreven door mama Nikki

10 jaar geleden

Handige tips.super!