Snap

Mijn moederhart huilt

Hoe ons leven verder gaat, maar nooit meer hetzelfde zal zijn.. Een huilend moederhart.

Heel gek eigenlijk. Nog geen uur geleden plaatste ik een foto op socialmedia van mijn dochter bij een van Sints pieten. Zoals elk jaar was het ook nu weer dringen voor een plek aan de kade, waar we de Sint en zijn pieten ook dit jaar weer mochten verwelkomen. Honderden kinderen stonden er te lachen, te zingen en te springen. Tussen alle kinderen stonden ook nog honderden volwassenen, die zichtbaar konden genieten van dit tafereel. En daar stond ik. Ik vond het prachtig om te zien dat deze kinderen allemaal zo onbezorgd leken te zijn. Ik glimlachte wel, maar van binnen kon ik dit niet. Mijn moederhart huilt. De vreselijke aanslagen in Parijs laten ons weer zien hoe kwetsbaar het leven is. 

Gezellig samen een hapje eten, een glaasje wijn drinken, een voetbalwedstrijd bezoeken of naar het concert van je favoriete band.. en nooit meer thuis komen. Nooit meer. 

Ergens ben ik ook dankbaar dat jij net anderhalf bent. Ik hoef je nog niet uit te leggen wat deze verschrikkelijke beelden zijn. Waarom die mevrouw huilt op televisie. Mijn moederhart huilt. Hoeveel van dit soort aanslagen gaan er nog komen? Wat gebeurt er allemaal op de wereld en wanneer zul je hier vragen over stellen.

Mijn tijdlijn stroomt langszaam vol met vrienden die een tijdelijke profielfoto hebben ingesteld uit solidariteit voor alle betrokkenen en slachtoffers. Toch zie ik ook veel foto's van de intocht van Sinterklaas, foto's van feestjes. Zoals ik al zei: ons leven gaat (gelukkig) door, maar voor mij zal het nooit meer hetzelfde zijn.

Mijn moederhart huilt om de wereld waarin mijn meisje opgroeit. Om de kwetsbaarheid van ons leven. Om de angst en haat die er gezaaid wordt. Ik kan dit alles niet wegnemen, maar met alle liefde die ik heb zal ik mijn best doen om haar op te laten groeien als een vrouw met respect voor iedereen, respect voor elkaars normen en waarden en vooral met een hart vol liefde. Liefde voor het leven, liefde voor elkaar. Liefde is het enige wat zich deelt  als je het vermenigvuldigt.. dus spead the love, daar wordt de wereld in elk geval weer wat leefbaarder door. 

8 jaar geleden

heel mooi verwoord

8 jaar geleden

:( Mijn hart huilt ook!! Mooi geschreven