Snap

Mijn moeder haar strijdt!

Het gesprek met mijn moeder waarom ik geen broertje of zusje heb maar andere wel.

Mama "zeg ik" ja lieverd antwoord mijn moeder dan lief, waarom heb ik geen broertje of zusje? en de rest van mijn vriendjes en vriendinnetjes wel? Mijn moeder schenkt een kopje thee voor mij in, ondertussen ben ik elf jaar en soms begin je dan na te denken over zulke dingen, mijn moeder geeft mij het kopje thee en begint te praten. Nou Berlijné toen je moeder jong was ben ik erg ziek geweest ik heb twee jaar lang afwisselend in het ziekenhuis gelegen, met uitslag en ontstekingen ook aan mijn eierstokken, ze zijn er nooit achtergekomen was het nou precies was, ik was er plotseling gewoon vanaf en ik ben nooit meer ziek geworden, ook zijn ze er toen achter gekomen dat ik een gekantelde baarmoeder heb,

Je vader en mij is verteld dat via de natuurlijke weg zwanger te raken niet mogelijk was, en de kans was een op één miljoen, we hadden ons bij het idee dat we nooit ouders zullen worden neergelegd, we wilde wel kinderen maar wilde het niet via de medische wereld doen, "mijn moeder stopt even met vertellen en neemt een slok thee" tien jaar later zegt ze, was ik in verwachting van jou. " ik zie mijn moeder stralen terwijl ze dit zegt " ook al was het soms moeilijk zegt ze het was het allemaal waard ik heb toch mijn wondertje gekregen, "ik kijk op van mijn kopje thee" is dat de reden mama dat ik geen broertje of zusje heb?

"mijn moeder knikt" we hebben nadat we jou hebben gekregen het nog eens tien jaar lang geprobeert maar zonder succes, "ik zie mijn moeder warm naar mij lachen" het maakt niet uit hoor zegt ze, we hebben jou gekregen en je moet genoegen nemen met wat je krijgt, wij hebben tenminste een kind gekregen er zijn mensen die nog langer bezig zijn en niks krijgen. Daarom Berlijné wees altijd dankbaar voor wat je krijgt! Mama? Vond je het niet lastig dat er geen tweede kwam? Weetje Berlijné antwoord mijn moeder tuurlijk was dat wel lastig maar uiteindelijk leg je je erbij neer en ga je verder.

Wordt vervolgd