Snap

Mijn mamadagen, heerlijk en slopend tegelijkertijd

Heerlijk die mama dagen. Lekker spelen met onze kleine meid, die uiteraard alles wil wat ze niet mag

Mijn mamadagen

Iedere maandag en dinsdag heb ik de beruchte en begeerde mama dagen. Lilly is inmiddels bijna 1 jaar, maar de nacht doorslapen ho maar. Dus rond een uur of 3 (ja, je kan je klok erop gelijk zetten) sta ik naast mijn bed met een slaperig hoofd. Weer een voeding. Lilly een fles, uiteraard schoon leeg, zij terug naar bed en mama klaar wakker. Goed, wat gaan we doen? Hmmmm toch maar Netflix even aanzetten. O, m'n serie was alweer afgelopen, eens kijken wat er verder te zien is op Netflix. Oké, hier kunnen we wel wat mee. O, het is alweer 5 uur. De wekker van manlief gaat. Even snel koffie zetten voor hem, en dan toch nog proberen te slapen. 

7 uur, ik hoor wat brabbelen. O Lilly is alweer wakker. Beetje moe nog, maar goed, die wil natuurlijk spelen. Lilly uit bed, en eerst maar lekker aankleden. Dan een broodje maken. Hond uiteraard binnen een straal van 1 mm rondom m'n dochter, want ja, hapje voor Lilly, hapje voor de hond. Broodje op, nu lekker spelen. Nee Lilly, je mag niet al die laatjes leeg halen. Nee Lilly, je mag de voerbak van de hond niet omgooien. Nee Lilly, uit die kast moet je ook wegblijven. Nee Lilly, de versterker hoeft niet harder te worden gezet. De muziek staat hard zat zo. O je wilt dansen? Oké dan gaan we dansen. Maar niet op K3 of andere pedagogisch verantwoorde muziek hoor. Nee dat vind ze niks. Ali B, kraantje papi, eigenlijk alles waar een lekkere beat onder zit, maar wat vol scheldwoorden zit. Gelukkig snapt ze nog niet wat er gezegd word, maar wat een schik heeft ze nu. 

Inmiddels toch maar tijd voor een lekker stukje fruit. Hup, in de stoel, en lekker een banaan eten. Ook nu staat de hond heel dichtbij. "Lilly, niet op de grond gooien!" Uiteraard begint ze dan te lachen, en wat doet ze? Ze gooit t op de grond. Jeetje dat gezicht. O wat is het nu moeilijk om niet te lachen. Chips, betrapt. Ach, gelukkig is het maar een stukje banaan. 

Kom Lilly, we gaan lekker naar bed. Lilly te bed en mama aan het huishouden. Wat kan een mens binnen 24 uur toch weer een troep maken! Snel snel opruimen en schoonmaken. Want ze slaapt maar een half uurtje. 

Het is koud buiten, maar we moeten toch boodschappen doen. Even snel dan. Naar de supermarkt, Lilly in de kar, en snel alle spullen halen die we nodig hebben. Wel ervoor zorgen dat de boodschappen niet binnen handbereik liggen van Lilly. Want ja, alles wat ze in der handen krijgt, gaat richting mond, en zit binnen een seconde onder de kwijl en snot. Zal de cassiere denk ik niet zo leuk vinden. O, te laat, ze kwam er toch bij. Dan nog maar een tweede meenemen, voor de cassiere. 

Eenmaal thuis lekker t bad vol laten lopen. En een pret dat ze dan heeft. Vooral dat spelletje waarbij ze der uiterste best doet om mama zeiknat te krijgen. Ach, wat geeft t, als ik haar eruit til ben ik toch doorweekt. 

We gaan weer spelen, nee Lilly niet in de laatjes, nee Lilly niet aan de versterker.  O, je gaat met je boomhuis spelen? Top! O, die moest gewoon weer uit elkaar? Zet ik hem toch weer in elkaar voor je lieverd. O, dat was niet de bedoeling? Dan laten we het zo. Ga maar lekker spelen. Binnen 5 minuten is ze klaar en wil ze, uiteraard, de rest van de dag lopen. Enige nadeel is dat ze loopkarren niet interessant vind (heb er 3, staan alle 3 stof te happen). Ze wil dus je handen, en jij moet mee lopen. 60 rondjes door de woonkamer, minimaal. Ze begint te gapen en in der ogen te wrijven. Toch nog even te bed. Kan ik alvast het eten klaar zetten. Hoeft t straks alleen nog gekookt te worden. 

Papa komt zo thuis en volgens mij ruikt ze dat. Vaste prik als papa bijna thuis is, voor het raam gaan staan. Zodra papa door de poort is besta ik niet meer. Met papa kan ze ook leuk spelen en mama heeft ze natuurlijk de hele dag gezien. 

Lekker met z'n 3en eten, hond uiteraard onder de stoel van Lilly, nog een uurtje spelen met papa en mama, papfles en naar bed. Zo, mijn benen gaan omhoog. Ik doe vanavond helemaal niks meer! En dan bedenk ik me dat ik nog 6 wassen heb staan die weggewerkt moeten worden, dat ik het bed wel heb afgehaald maar niet heb opgemaakt en dat ik halverwege met het schoonmaken van de badkamer ben gestopt omdat Lilly wakker werd...... Ehm, schat? Vind je het heel erg als ik morgen de was doe? Dan maak ik alleen nu het bed op en gooi ik het sopje van de badkamer even weg. Wetende dat ik er morgen ook niet aan toe kom beginnen we allebei te lachen. Ik maak snel de badkamer af, manlief gooit alvast een was in de machine. Tijd voor ons, heerlijk met wat lekkers op de bank Netflix kijken. Een serie die we allebei leuk vinden. Morgen weer een nieuwe dag. En hoewel de mama dagen intensiever zijn dan m'n werkdagen, kan ik niet wachten tot de week weer om is en ik weer opnieuw aan mijn mama dagen kan beginnen. Wat geniet ik toch intens van mijn kleine draak <3