Snap

Mijn huishouden en ik

Hoe ik eigenlijk het huis bijhoud, op een iets jeugdige manier, en het pubertje in mij te boven komt als ik ermee begin

Het liefst lig ik op de bank. Wat dat betreft nog steeds een puber. Met moeite ruim ik mijn slaapkamer op, met een bokkepruik op me hoofd alsof me moeder zegt dat het moet. Met een diepe zucht was ik toch gelijk die afwas af en met tegenzin doe ik die was in de wasmachine.  Ik vergeet hem toch wel in de droger te doen.

Ik was 18 dat ik zwanger werd van mijn zoon. Stronteigenwijs en lui. Uit gaan deed ik eigenlijk nooit. Zelfs daar te lui voor. Denk maar niet dat ik snachts nog terug naar huis kom. Veel te laat om te fietsen.  

Mopperend leeg ik de vuilnisbak die ik standaart 1 keer per maand vergeet aan de weg te zetten.. Naja vergeet, het is of te koud, of te laat dat ik erachter kom dat het alweer die tijd is. 

We ploffen weer neer op de bank en kijken het domste en saaiste programma dat er te zien valt. Als dat verveelt zet ik nijntje wel weer op. Ken de afleveringen toch nog van dat ik klein was. 

Nee ik heb amper een theedoek in huis. Ik heb al een hekel aan afwassen, dus afdrogen is teveel moeite, je heb toch niet voor niets een afdruiprek?  Droogt net zo snel. En scheelt wasgoed. En moeite.

Heb eindelijk een strijkplank dit jaar gehaald. Die staat netjes met t plastic eromheen in de kast naast t strijkijzer die nog in de doos zit. Maar oke. Stel je voor dat ik net als mijn moeder spontaan alles wil strijken... Gebeurt vast niet. Heb al kledinghaakjes gekocht omdat opvouwen teveel moeite was en vouw de was op omdat ophangen langer duurde, ach wel leuk geprobeerd.

Ik heb twee weken voor mijn bevalling mijn eind examem afgekookt en zodoende dus nog even mijn koksdiploma binnengesleept.  Maar goh wat is thuis koken irritant daardoor. Kook altijd voor een weeshuis en  me vriezer zit al propvol met stampot ( bedankt tv reclame! Ik kan geen stampot meer zien)  

Maar oke. Misschien geen 16 dat ik moeder werd. Maar 19 dat ik beviel. En misschien ben ik vrij weinig verandert. 

Soms geniet ik van mijn luiheid. Want meestal is me huisje spik en span. Maar ik plof net zo graag in een huis vol troep zo op de bank. En al spreek je me der op aan ik zie die rommel niet. 

Ik doe niet aan haasten in de ochtend want dan kom ik juist te laat

Zet me wekker wel wat later, ik kan nog steeds niet vroeg opstaan helaas. Hup kind onder de douche, dan kleed ik me aan, en op ons dooie gemak eten we een broodje en wat thee, en kalm onze schoenen aan. Met een half uur zijn wij de deur uit. Hoe dat snap ik ook niet. Zelf ben ik zo traag maar kan, doe eeuwen over kleren uitkiezen.. T zit vast in de was,, shit weer niet in de droger gedaan..

Wc papier is nooit op voorraad, laatstaan koek voor bij de thee. Zelfs snoep dat heb ik niet in huis want dat is op met een uur. En niet door me zoon.

Ik heb laatst voor het eerst sochtends me bed opgemaakt.. En die van me zoon doe ik elke dag. Maar vond dat toen ik savonds slapen ging het niet echt lekker lag.

Als ik mijn vloer dweil gaat ie plakken omdat ik teveel sop gebruik. Maar ach het schuimt zo leuk. Bleek maakt blijkbaar zwarte stof rood. En planten kunnen verzuipen. En verdrogen. T is ook nooit goed. Zelfs een cactus is laatst overleden.. Uitgedroogt. Ik vond het erg knap. Had em namelijk flink verzopen als eerste hulp verlening maar het mocht niet meer baten.  

Ik sorteer de was nooit. En als iets verkleurt verkleurt t. Heb 3 vorken,12 messen en 5 lepels. Al kom je op de koffie moet je waarschijnlijk je lepeltje delen, heb zoals t hoort namelijk precies 2 theelepels. Ik heb geen glazen in huis. Ook geen wijnglazen, deze moet je namelijk oppoetsen na gebruik en dat is teveel werk. 

Mopperend sop ik het hele huis.  Alsof me moeder naast me staat verschoon ik weer alle bedden, en alsof ik alleen maar niks doe en bank hang, sta ik op en doe ik eindelijk de was.  Ach ik ben nog jong, ken mij t schelen. Nog steeds is mijn huis netter dan dat van wat ik zie om me heen en vooral schoner. 

Goh, misschien ben ik toch een beetje verandert. Stiekem ben ik best wel trots. En mam moppert niet meer om de troep, dat mopperen kan ik zelf nu namelijk ook erg goed. En het gebeurt niet altijd even snel.en lang niet altijd even goed. Maar he ik ben pas 22, ik weet ook niet hoe het moet! 

En soms ben ik gewoon nog even die eigenwijze puber en dat is heeerlijk en dan plof ik op de bank met die zak chips, en die fles cola, terwijl mijn was krimpt, de planten sterven van dorst en teveel water , de vloer erger plakt van zeep dan dat ie vies was en me afwas mooi uitdruipt. Maar ach. How i met your mother is bezig en ik heb deze aflevering pas 10 keeer gezien.

Mamatascha's avatar
7 jaar geleden

Haha het blijft lastig altijd om het niet uit te stellen tot de dag(en) erna

Damaya's avatar
7 jaar geleden

Haha, denk dat het nog wel meevalt en huishouden is het meest onzinnige ooit uitgevonden, je maakt schoon en begint weer opnieuw, vooral met kids over de vloer. Nee, ik ben ook geen huisvrouw xxx

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamatascha?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.