Snap

Mijn gewicht in de zwangerschap

Dat blijft toch een dingetje, zwanger zijn en gewicht, Benieuwd hoe dat bij mij zat?

Gewicht en zwangerschap. Je kunt er een boek over schrijven. De ene moeder komt maar een paar kilo aan en een andere moeder komt minimaal 30 kilo aan.

En ik?

Zwanger.

Door het stoppen met medicijnen was ik de laatste maanden wat aangekomen en daar baalde ik van. Ik was dus al een tijdje bezig met het afvallen, sporten en gezond eten. Maar het wilde niet echt lukken.

En toen was ik dus zwanger.

Ik had steeds enorme honger en dat sporten interesseerde me ook niet zoveel, sterker nog ik was constant doodmoe. Ik had wel wat anders te doen dan sporten.

Voor even liet ik me gaan. Ik had geen zin om me druk te maken om mijn gewicht. Ik stond ook niet op de weegschaal, het interesseerde me niets.

Misselijk!

En toen werd ik me toch een potje misselijk! Ik kon echt niks verdragen.

Alleen een klein beetje fruit en crackers wilde ook nog wel. Het dieptepunt was rond de Kerstdagen. Blegh! Ik was toen ongeveer 8 weken zwanger. Bij de gedachte aan een Kerstdiner hing ik al boven de pot.

Als Jan aan het koken was ging ik boven zitten, die geur kon ik echt niet verdragen.

Ik viel een klein beetje af maar het stelde niet veel voor.

Eten!!

Rond week 16 kwam mijn eetlust weer terug en was ik niet meer misselijk. Ik moet zeggen, ik at wel genoeg lekkers maar liet me niet helemaal gaan hoor. Droge worst was echt mijn "pregnancy-craving". Ik kwam elke week ongeveer een halve kilo aan. Bij de verloskundige op de weegschaal vond ik ook steeds weer schrikken.

Met verlof.

Met verlof ging ik heel bewust iets minder eten, nog steeds gezond maar gewoon iets minder. Ik was al ongeveer 14 kilo aangekomen en bedacht als dit zo door ging ik ongeveer 20 kilo aan zou komen. Dat vond ik een beetje te gek.

Toch ben ik in totaal 16 kilo aangekomen. Gelukkig was het grootste gedeelte er al snel weer af en ongeveer 5 maanden later had ik mijn oude gewicht weer terug. Maar die spijkerbroeken passen nog steeds niet :l.

En? Zeg eens eerlijk, hoeveel ben jij aangekomen?

Volg mij op Facebooken Instagram:)

7 jaar geleden

Ik ben nu bijna 28 weken en ik durf het niet te zeggen maar ik ben al 13,5 kilo aangekomen! Ik moet wel toegeven dat ik met 22 weken al rond 11 kilo zat, dus op zich doe ik het de laatste weken niet zo heel slecht qua gewichtstoename. Maar ik herken het probleem van sporten en doodmoe zijn compleet. Misselijk was ik echt heel erg veel, nog steeds, maar het erge is dat ik juist alleen maar kon/moest eten om die misselijkheid te onderdrukken. Mijn craving is FRIET en zoetigheid! Ik geef maar 1x per week toe aan frietjes gelukkig, maar dat snoepen krijg ik niet uit altijd mijn gedachten grrrr, De ene dag snoep ik niet en de andere dag haal ik schuimblokjes, of chocoladekoekjes of iets anders lekkers. Verder eet ik gelukkig wel fruit wat ik voorheen nooit deed. Denk dat ik de afgelopen 6 maanden meer fruit heb gegeten dan de afgelopen 6 jaar. En verder sport ik ook niet, ben na mijn werk hartstikke moe, last van de rug en last van mijn rechterknie dus ik val gelijk neer op de bank... Ik ga wel vanaf Oktober naar de zwangeractief cursus, dus krijg dan wel beetje beweging hihi...

7 jaar geleden

Wauw wat snel!

7 jaar geleden

Ik hoop dat je het een beetje los kunt laten en lekker kunt genieten van je kleintje.

7 jaar geleden

Wat goed dat je nog zo lang hebt gesport! Daar had ik toen echt geen zin in :P