Snap

Mijn buren verhuren het huis onder en in heb last...

What to do? Dames kom maar door met jullie mening want ik zit even omhoog. Mijn gezin heeft echt last van de situatie bij de buren...

Ik heb hele lieve buren, laat dat voorop stellen. Maar wat doen ze? Ze verhuren te pas en te onpas hun huis onder via airbnb. 

Betekent steeds nieuwe mensen, die laat thuis zijn, niet netjes omgaan met de buurt en bijvoorbeeld lang voor ons huis blijven hangen. Ook niet echt goed voor de buurt.

Nu weet ik dat ze qua geld omhoog zitten en voor hun dit echt dé uitkomst is. Ze slapen bij een van de ouders wanneer in hun eigen huis anderen zitten. Ze kunnen hier de volledige hypotheek mee betalen. 

Ik wil ze dit niet afnemen maar het irriteert mij en mijn gezin wel. Wanneer ik het aangeef bij de gemeente kunnen de consequenties vrij heftig zijn hoorde ik. Iets belasting technisch. 

Zal ik eerst met ze praten? Maar wat moet ik dan aangeven? Dat ik overlast heb? Lastig... 

's avatar
7 jaar geleden

Natuurlijk ga je eerst in gesprek, dat lijkt me logisch toch? Je verstoort sowieso de relatie met je buren als je direct naar de gemeente stapt. Wanneer je er echt niet uitkomt, ga je kijken of er bemiddeld kan worden en pas daarna neem je stappen naar de gemeente of hyptheekhouder.

's avatar
7 jaar geleden

Wat ik me altijd afvraag als ik zulke dingen lees is waarom men niet eerst gewoon eens met de buren erover praat ? Zolang jij niks bespreekt weet toch niemand dat je er last van hebt en kan ook niemand dit veranderen. Dat is in mijn ogen dan ook de eerste stap even bij de buurvrouw op de koffie en het bespreekbaar maken en als je er alsnog niet uitkomt kun je altijd buurtbemiddeling inschakelen en vragen om hulp.

's avatar
7 jaar geleden

niet gelijk bij de gemeente klagen of dreigen met van alles, ga met ze in gesprek, geef gewoon aan dat je het lastig vind en weet dat hun het hard kunnen gebruiken maar dat het niet de bedoeling is dat jij daar slachtoffer van wordt. wees eerlijk daar heb je meer aan dan direct de instanties te bellen, je belt de instanties die komen uiteindelijk ook bij de buren terecht, in het vervolg zijn je buren altijd thuis want ze mochten niet meer verhuren maar de verstandhouding is zo verstoord dat de sfeer alleen maar onhoudbaar is geworden. succes

's avatar
7 jaar geleden

Ik denk dat je dit zelf bij de buren aan moet geven. Zij weten niet wat jij ze niet verteld. Als ze het via een organisatie doen zullen ze er wel papieren voor hebben lijkt mij. Maar buiten dat is het denk ik het beste met ze te praten, en dan kunnen zij regels instellen.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anke-travel?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.