Snap

Met koorts geboren #2 - koemelk

Van de borst naar de fles.. dat verloopt niet zoals gepland. Maar is kijken hoe dit afloopt..

Over gaan van borst naar flesvoeding was makkelijker gedacht dan gedaan. Ik wou als ik weer aan het werk ging niet gaan kolven.

Met borstvoeding in de fles ging wel oke.Maar toen de flesvoeding in de fles.. las dat je soms moest doorzetten. Eerst 10ml en de rest borst en de volgende 20ml en de rest borst enz.

Maar begon toen de fles te weigeren.. en ik maar proberen en tot huilends toe. En nu?? dacht ik. Nou ik probeer het wel met de volgende voeding. Maar er was wel wat ingegaan.. hooguit 10ml. Lekker aan de borst in slaap gevallen en had hem lekker op ons bed laten liggen met kussens aan beide kanten dat ie niet van bed af kon rollen. 

Ineens word ie huilend wakker en ik ga bij hem kijken en ik schrok me rot!!!! WAT IS DIT??? Hij had nog geen prikje gehad. Er ging van alles door me heen. Ik heb gelijk de dokter gebeld en kon vrij snel komen. Heb tijdens het aankleden mijn man gebeld en hem foto's gestuurd. Een dik oor, overal opgezette rode vlekjes, rode oogjes en het jeukt.

Hup snel in de auto en naar de dokter. Ik maar denken wat zal het zijn. Rode hond? 5e ziekte? Bof? Ik had echt geen idee. 

Eenmaal bij de dokter aangekomen hoefde ik maar even te wachten. De dokter ging allemaal vragen stellen en het gesprekjes eigenlijk heel snel gegaan. Toen de dokter tegen mij zei: "Stop met flesvoeding en ga zelf geen koemelkproducten gebruiken. Het kan zijn dat het een allergische reactie is".

Huh?? Koemelk? 

Ik kan me verder van het gesprek weinig herinneren. Het ging allemaal snel en weet dat ik toen thuis kwam en hem op ons bed had neer gelegd. Nog onder de uitslag. Zo zielig. Toen ie wakker werd begon hij weer te lachen. Die lieverd! 

Dus.. koemelkvrije producten eten. Oké. Savonds wat etiketten gelezen: brood, beleg, lekkere versnaperingen. Dat komt goed dacht ik! 

Volgende morgen een glas melk gedronken en moest toen vrij snel weer voeden En ineens.. vlekjes, dikke oren enz.

Sukkel dacht ik... melk! Koemelk! 

Ja, onze zoon heeft koemelk allergie! 

Deze fout met ander voedsel heb ik nog wel eens gemaakt. Maar wie verwacht er als je daar nog niet in thuis bent dat er in paprika chips melk in zit? Nee, niemand toch. Dus met boodschappen doen was het normaal direct in het karretje doen omgeslagen naar etiketten lezen. Wat nu de normaalste zaak is in het boodschappen doen en weet vaak wel wat wel en niet.

We wouden straks als ik moest werken wel aan de flesvoeding. Via het ziekenhuis met onze foto's was het een duidelijke zaak dat onze zoon koemelkallergie heeft. 

Onze zoon heeft aan de pep gezeten ;) Hero Pepti. Gelukkig dat verliep een stuk soepeler met de overgang. We zijn van de borst af en eet en drinkt goed!

Alleen die dag dat ik weer aan het werk zou moeten was ik niet op het werk of thuis..

6 jaar geleden

Super fijn dat jullie er nu achter zijn gekomen waar het vandaan komt, want jeetje dat is even schrikken zeg!