Snap

Leven met pubers en een onmogelijke ex...

Mijn oudste dochter is de helft van de tijd bij mij, de helft van de tijd bij haar stiefvader, maar daar gaat het niet zo goed...

Donderdag, het was weer zo ver. Huilend werd ik gebeld door mijn oudste dochter. Haar stiefvader had haar er weer eens uit gezet. 

Overstuur kwam ze een uur na ons gesprek thuis. Al haar spullen had ze mee. Ik vroeg wat er was gebeurd. Het was eigenlijk weer om niks. Stiefvader had voor de verandering gekookt (dat doet hij alleen als hij er zin in heeft, meestal 'moet' m'n dochter bij mij eten). Dochter zei dat ze geen zin had in wat hij had gekookt, dat kan, ze is een 15-jarige, op en top puber. Toen ging stiefvader door het lint, hij heeft het eten weggegooid en meldde dat dochter haar spullen maar moest pakken en hij hoefde haar nooit weer te zien...

Natuurlijk belde hij dezelfde avond nog om zijn excuses aan te bieden. Maar hij beseft niet hoe erg hij haar kwetst. Tot 4u in de nacht heb ik met mijn dochter gezeten. Ze Heeft voornamelijk gehuild. Op vrijdag heb ik haar maar ziek gemeld. Zelf ben ik ook niet aan het werk gegaan, want ik kon haar echt niet alleen laten! Mijn grote meid was op dat moment een klein, kwetsbaar meisje. 

Dit is niet voor het eerst dat iets dergelijks voorvalt. Ik heb ook met mijn jongste gepraat en zij is doodsbang dat als ze tegen hem in gaat, dat ze om weggestuurd wordt.... dat kan toch niet langer zo? Voor mezelf is het ook niet fijn, want ik zit er maar steeds mee. 

8 jaar geleden

Wow, heftig zeg. Heb nog nooit gehoord van Ambiq. Zal straks eens googlen. In het verleden heeft mijn ex mij bedreigd en aangegeven dat ik mijn kinderen zou mishandelen. Al met al heeft hij toen zijn gelijk niet gekregen en is met de kinderen er vandoor gegaan. Na een heel traject van jeugdzorg mocht hij uiteindelijk onder begeleiding de kinderen een paar uur in de twee weken zien. Later is dit uitgebreid naar om het weekend en de helft van de vakanties. Inmiddels heb ik wel contact met centrum voor jeugd en gezin, maatschappelijk werk en AKJ. AKJ zegt dat ik in deze situatie de oorspronkelijke omgangsregeling kan afdwingen, omdat het in het belang van de kinderen is. Je dochter die in een huis woont voor kinderen met een beperking, komt zij af en toe wel bij jou? Waarom wil ze bij haar vader wonen? Jammer dat zijn vriendin dat afketst.

8 jaar geleden

Het is een lastige situatie. Ik heb zelf ook 2 dochters van 15 jaar. De een wil bij haar vader wonen en de ander woont bij mij en wil absoluut niet naar haar vader. De gene die bij mij woont heeft van mij zelf de keuze gehad of ze wel of niet wilde gaan naar haar vader. Zij heeft er voor gekozen om niet meer te gaan. Op dit moment is ze al een jaar niet geweest en als we het er over hebben dat ze wel weer eens een keer naar haar vader mag gaan dan barst ze in tranen uit. De andere dochter zit vanwege wat problemen in een huis voor kinderen met een beperking. Deze wil graag bij vader gaan wonen, maar de nieuwe vriendin van vader wil haar niet in huis nemen en zelfs geen hulp aanvaarden bij de opvoeding om haar in huis te nemen. Vader zelf zegt dat hij haar niet in huis kan nemen vanwege zijn nachtelijke werkuren. Maar is wel bereid om hulp te accepteren om haar in huis te nemen. Wat jij bijvoorbeeld zou kunnen doen is de hulp van een instantie als Ambiq in te schakelen deze kunnen jou maar ook stiefvader ondersteunen in de begeleiding van het opvoeden. Want opvoeden is soms best wel lastig met pubers en zelf een kort lontje hebben.

8 jaar geleden

Ooo wat sneu zeg voor je dochters en wat een vertoning voor een volwassen man jeetje en dan komen ze houd die het niet gezelig... K snap je dochters gevoelens wel k heb dat met mn echte vader maar ben er wel een x klaar mee nu hoop dat je dochters er snel anders over gaan denken... Sterkte met deze situatie

8 jaar geleden

Ze gaan erheen omdat ze zeg maar medelijden met hem hebben. Hij laat altijd merken dat hij alleen is en dat niet fijn vindt. De kinderen hebben ook al gezegd dat hij zich zo alleen en eenzaam voelt. Ze voelen zich dus verplicht om hem gezelschap te houden. Minuten jongste heeft ook al gezegd dat ze eigenlijk binnen hem nooit haar eigen mening geeft, omdat ze bang is dat hij haar ook weg zal sturen als ze tegen hem in gaat.