Snap

je hebt kinderen en je hebt schoenen

Je hebt kinderen en je hebt schoenen.. waarom die twee nou niet samengaan, wordt mij toch niet helemaal duidelijk.

Het is bijna zover, over een week start hier de avondvierdaagse.
Mijn dochter kijkt hier al een jaar naar uit, maar begon 2 weken terug ineens over dat haar schoenen te klein waren.
Dat lijkt altijd overigens ineens te gebeuren; ene dag niets aan t handje volgende dag doen ze zeer aan de teentjes..
dus we hebben de schoenenwinkel opgezocht en voetjes gemeten en jawel het klopt de schoenen van dochter- maar ook zoonlief waren 2 maten gekrompen of is het de voeten zijn 2 maten gegroeid.
In elk geval moesten we schoenen kopen, dus nieuwe gympen en nieuwe wandelschoenen ( want dat zijn lekkere stevige stappers voor wandeltochten in het bos of duinen, en we wandelen veel!!)
de sandalen zaten om wat voor reden ook nog prima bij beide dus die konden we overslaan.
Nu heeft mijn dochter schitterende witte gympen op de jongensafdeling uitgezocht ( eerlijk is eerlijk ik vind ze ook leuk).
waar ze uiteraard mee door de modder en het gras is gaan rennen.
Nu 2 weken en 1 dag later is schoen 1 al stuk op de neus.. en bovendien onherstelbaar smerig te noemen.
Nu maakt het mij verder allemaal niet zoveel uit hoor, ze passen en zij moet er mee lopen!
Wat we wel hadden afgesproken is dat ze die gympen niet zou gebruiken om mee te voetballen, nu mag jij,beste lezer nu mag jij eens raden waardoor die neus kapot gegaan is.
JUIST! je raad het al, door te voetballen, gewoon omdat ze er zin in had en ze dacht dat deze wel nog beter de bal konden schieten.
Met de stevige stappers, genaamd wandelschoen, gaat het veel beter, we lopen er veel op om de dag 5 km om ze in te lopen voor de 4 daagse maar ook om te oefenen met de jongste want die is net 6 weken 4 jaar en moet al 4 avonden meelopen..Best pittig voor zo'n klein ventje, maar aan de andere kant hij is het gewend en getraind.
De stevige stappers kunnen rotsen aan, modder aan, regen aan en een voetbal aan, alleen kan ze op de een of andere manier ( vind ze zelf denk ik) de veters er niet van strikken, terwijl dit probleemloos en snel ging bij het vorige model, wat verder dezelfde schoen was maar dan 2 maten kleiner.
Je raad het al, mooi niet dat ik die veters strik al moet ik er 10 minuten op wachten en een heleboel boze woorden van een minipubertje over aanhoren.. 
Zo nu tijd voor een wandeling