Snap

In het donker (deel 13) laatste deel!

Max is ondertussen 15 jaar en slaapt nog altijd niet graag in het donker. Nachtmerries komen nog veel voor. Max wil weten waarom....

Max staat bij het graf van zijn moeder, een paar maanden geleden overleed zij plotseling. Ze was uitgegleden in bad en verdronken. Hij had haar gevonden. Na jaren geen therapie meer te hebben gehad was hij vanmorgen weer bij zijn psycholoog geweest. Hij wist nu zeker dat hij geen antwoorden meer zou krijgen. Zijn vader had zijn oma vermoord, en nu was ook zijn moeder niet meer in leven. Hij had zijn opa en oma nog maar er was geen hechte band. Na zijn vaders overlijden zag hij hun alleen met verjaardagen. Er was veel spanning tussen zijn moeder en zijn opa en oma. Dit had ook te maken met Frans, de nieuwe man in zijn moeders leven. Frans had hun gered maar ook zijn vader vermoordt. Frans was nu alweer een paar jaar weg bij zijn moeder. Hij was nog wel op de begravenis geweest maar was ook weer snel vertrokken, zelfs zonder Max wat te zeggen. Ook van hem zou hij nooit de antwoorden krijgen die hij zocht.

'Wanneer het mag ga ik op mezelf wonen' Max kijkt zijn enige vriend Jochem verwachtingsvol aan. Stiekem hoopt hij dat Jochem samen met hem op kamers zal gaan wonen. Samen studeren in de grote stad. Hij heeft verder niemand, en nu hij bij zijn opa en oma woont wil hij eigenlijk alleen maar graag weg. Jochem heeft alleen totaal geen haast en vind het maar onzin, kost veel te veel geld. Jochem gaat er verder ook niet op in. 

Max beseft zich hoe alleen hij eigenlijk is. Door alles wat er gebeurd is lijken mensen hem uit de weg te gaan. Op school hoort hij nergens bij, ze vinden hem maar raar. Max voelt zich ook raar, anders dan de andere. Zijn moeder beschermde hem misschien wel teveel, en soms was dat heel beklemmend. 

'Zullen we vanmiddag afspreken'?  Ik wil graag wat doen'  zegt Max tegen Jochem. 'Prima, na  vier uur, ik moet eerst mijn huiswerk af hebben'.

Max wil naar het huis waar hij geboren is, hij is daar nooit meer geweest. Het huis was verkocht maar de nieuwe bewoners hebben er maar kort gewoond, nu staat het huis al jaren leeg. Mensen spreken over een spookhuis, maar daar lijkt het niet op vind Max. Een gewone rijtjes woning in een nette buurt. Waarschijnlijk komt het door wat er heeft afgespeeld.

'Waarom wil je daar naar toe ' vraagt Jochem als hij er achter komt wat Max van plan is.

'Ik wil antwoorden en ik denk ze daar te vinden.' 

Samen breken de jongens in het huis, en Max krijgt visioenen van wat er is gebeurd. Hij heeft een ouija bord bij zich. 

'Ik ga om mijn vader vragen', zegt Max tegen Jochem. Maar Jochem heeft hier duidelijk geen zin in. 'Ik ga hier niet aan mee doen Max, ik ga naar huis'.

En zo was Max ineens alleen, hij voelde zich aangetrokken tot een kamer boven. Daar ging hij op de grond zitten. Het duurde niet lang of hij had contact. Bij de vraag of het zijn vader was kreeg hij het antwoord nee. Ineens gingen de rolluiken omlaag. Van beneden kwam nog wat licht maar het was minimaal. Max wilde opstaan maar zag toen een donker gedaante in de hoek van de kamer. Zijn lichaam begon te trillen en ineens kwamen er allemaal beelden terug van vroeger. Hij besefte dat hij een enorme fout had gemaakt. 

#### het einde #### 

5 jaar geleden

Wanneer komt het eindelijk? ?

6 jaar geleden

Spannend zeg! We gaan t vervolg ook zeker lezen

6 jaar geleden

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=347789315646630&id=329964257429136 ... het stelt in vergelijking met dit verhaal niets voor, maar hier kwam mijn inspiratie vandaan.

6 jaar geleden

Spannend weer! Schrijf je ook een keertje je eigen verhaal/versie van deel 1? Ben erg benieuwd