Snap

Hulde aan de kraamhulp

Onze kraamhulp was een redster in nood. Al was ze er maar 3 dagen, het waren er 3 die we nodig hadden.

Onze kraamhulp Ineke was een wereldvrouw. Ze kletste de oren van je hoofd, maar had gelukkig ook genoeg zelfspot dat ze door had wanneer ze haar mond moest houden. In de 3 en een halve dag dat ze bij ons in huis was, heeft ze ons alles geleerd wat we moesten weten. Als je in het ziekenhuis bevalt en daar moet blijven gaan deze dagen af van je kraamhulp. Echter de "kraamhulp" in het ziekenhuis is er eerder niet dan wel. De verpleegsters doen het liever zelf omdat dit sneller is. Er wordt bijna niets uitgelegd over hoe je het thuis moet doen. 

Manlief vond het eerst maar raar, een vreemde die ons huis schoonmaakte en wilde koken. "Ik doe het liever zelf." Maar Ineke wilde daar niks van horen. "Prima jij kookt, dan maak ik schoon." Na de eerste dag besefte hij dat zo'n kraamhulp niet verkeerd was om in huis te hebben de eerste paar dagen. 

Dus Ineke was een geschenk. Ze liet ons inzien dat we toch wat beter moesten plannen en dat ik niet zoveel moest doen als ik eigenlijk al wilde. Hoe we onze dochter in bad moesten doen, als we haar lekker bij ons wilde hebben dat dit gewoon mocht en we op ons gevoel af moesten gaan. Ze had goede tips voor kleine dingetjes, waar je bij jezelf denkt: "Had ik dat maar verzonnen."

Ik voelde me onzeker, wist niet of ik alles wel goed deed. Gelukkig nam Ineke in het begin alle zorgen weg en verzekerde me dat ik het niet verkeerd kon doen en dat de moedergevoelens vanzelf wel zouden komen. Omdat de borstvoeding nog steeds niet goed ging, gaf ze me de tip om contact op te nemen met een lactatiekundige. 

De eerste paar nachten thuis was een hel. We probeerde haar gelijk in haar eigen wiegje op haar kamertje te laten slapen. De krampjes waren zo erg dat ze alleen bij haar vader op de borst in slaap viel. Daar kwam ook nog bij dat we de maandag moesten tekenen voor ons nieuwe huis. Ineke was zo lief om vroeg te komen zodat ze op kon passen en wij naar de notaris konden. Ze peperde het nog even in dat als we haar op onze kamer wilde dat dit gewoon kon. Ze nam afscheid met: "Ik weet dat jullie het kunnen, jullie zijn er klaar voor!" Dus hulde aan Ineke voor de 3 en een halve dag dat ze ons heeft bij gestaan en geholpen!

Hadden jullie ook een lieve en goede kraamhulp of wilde jullie er zo snel mogelijk vanaf?

7 jaar geleden

HHIS I should have <a href="http://uefzom.com">thguhot</a> of that!

7 jaar geleden

Thanks for sharing excellent initnmaofors. Your website is so cool. I&#8217;m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply could not come across. What an ideal site.

7 jaar geleden

Onze kraamhulp was echt een geschenk uit de hemel. Onze oudste van toen 2 en 4 maanden was direct verliefd op haar. Zodra ze binnen kwam richtte ze zich eerst even helemaal op hem en daarna kwam ze naar ons. Top! Helemaal omdat ons mannetje helemaal niet lekker was en achteraf zelfs echt heel erg ziek al. Ons dochtertje deed het van begin af redelijk goed (geboren met ks) . Maar ons zoontje werd steeds zieker. Omdat de kraamzorg merkte dat wij het wel redde met onze dochter richtte ze zich veel op onze zoon. Die met het uur zieker werd. Toen ik savonds van haar een appje kreeg en ze vroeg hoe het ging en ik haar moest vertellen dat we op de spoedeisende hulp zaten met onze zoon wilde ze direct komen. Maar wat kon ze doen? Niks. De volgende ochtend was ze er vroeger dan afgesproken om ons even de zorgen uit handen te nemen. Ze heeft na overleg met 9ns extra dagen aangevraagd en zo hadden we haar 3 dagen langer. We wisten iedere dag dat ze in huis was maar op de momenten dat er rust nodig was hoorde je haar niet. Ze heeft meer voor ons betekend dan alleen het zorgen voor mij en ons pasgeboren dochtertje.

7 jaar geleden

Wij hebben onze kraamhulp net vanmiddag uitgezwaaid na bijna een week hulp. Wat een fijne vrouw was dat. ik zag heel erg tegen op een vreemde in mijn huis die alles maar ging bepalen. Daarnaast had ik ook de pech dat ik 4 dagen in het ziekenhuis heb gelegen vanwege inleiding en daarna de pech dat ik meer dan 2 liter bloed verloor omdat de placenta niet los liet. Maar Hetty was geweldig. Liet mij gewoon mijn eigen ding doen en was er als ik haar nodig had. Al mijn twijfels en bezwaren omtrent een vreemde in mijn huis heeft ze weg genomen. Nou staat het niet meer in de planning een 2de maar als ik toch ooit van gedachten verander dan is zij hier weer van harte welkom ♡