Snap

Hoe komt die baby in je buik?

Hoe komt die baby in je buik? Seksuele opvoeding van kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Vandaag kwam het tijdens mijn stage over het onderwerp kindermisbruik/kindermishandeling (ik loop nu een co-schap bij de Jeugd GezondheidsZorg). Ik kreeg meteen een heel boekwerk over alles wat ermee te maken heeft in mijn handen geduwd. Één van de folders, deed me meteen denken aan alle mama's op Mamaplaats ;)

Hoe komt die baby in je buik?

De folder van RutgersWPF geeft informatie over allerlei zaken die met het ontdekken van het lichaam te maken hebben, voor kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Er staan vragen in van mama's, waarop meestal een geruststellend antwoord kan worden gegeven. Het gaat van 'Mijn baby heeft soms een stijf piemeltje, is dit normaal?", tot "Mijn zoon van vier wil graag een roze jurk aan, net als de meisjes uit zijn klas. Hoe moet ik hierop reageren?". 

Heerlijk herkenbaar!

Vandaar dat ik hem ook met jullie wilde delen. Er staat echt voor iedere mama een 'aha-momentje' in. De volledige folder vind je hier! Mocht je al oudere kinderen hebben, ook daar hebben ze folder voor ;)

8 jaar geleden

Hier legden ze vorig jaar 4 en 6 jaar uit dat het een beestje of een pitje ( daar maakten ze even ruzie over) dan was en die ging in het eitje en dan kwam daar de baby. Hoe dat beestje / pitje in de buik kwam waren ze nog niet over uit.

8 jaar geleden

Haha, wat grappig! Dochterlief gaat nog niet naar school, dus dat is voor ons nog even wachten ;)

8 jaar geleden

Zal hem zeker eens gaan checken!

8 jaar geleden

Op school krijgen ze het thema lentekriebels, daar word er per groep over gepraat op hun niveau. En dan leggen ze het een paar weken later in geuren en kleuren uit aan de keukentafel