Snap

Het "leed" dat co-ouderschap heet

Co-ouderschap, het lijkt zo fijn, beide ouders in zijn leven, maar wie verteld je van te voren hoe moeilijk het kan zijn?

Laten we bij het begin beginnen, in juli 2008 kreeg ik een wolk van een zoon. Toen hij 10 maanden was, gingen zijn vader en ik uit elkaar, we waren jong en nog maar kort samen en blijkbaar niet voor elkaar gemaakt. Nou, toen begon de ellende, wie kan jou van te voren uit leggen hoe moeilijk het is, alles samen maar toch alleen doen... en hoe ouder je kind, hoe lastiger de situatie, want buiten het feit om dat alles in overleg moet, en dat ‘alles’ steeds meer wordt, word je ook regelmatig door je kind geconfronteerd met het feit dat jij niet meer samen bent met zijn vader. Moeilijk en het raakt je elke keer weer. Het is een feit dat jullie niet meer samen komen, maar o wat had je het hem gegund, een gezin, stabiliteit, 1 huis, twee ouders en verder geen gedoe.

De reden dat ik ben gaan schrijven? Omdat ik het gewoon even niet meer weet en ik mij bedacht dat ik waarschijnlijk niet de enige ben die soms met het handen in het haar zit, van frustratie en van bezorgdheid, je wilt het beste, voor je kind en voor jezelf, maar hoe? Ik hoor het om me heen, ouders uit elkaar, altijd gedoe, geen uitweg, want feit is, dat je voor altijd met elkaar verbonden bent en wat er ook is, je kind kan er HELEMAAL NIKS aan doen.

Naar mijn idee heb ik alles al geprobeerd om er met z’n vader uit te komen, om de band ‘normaal’ te houden. Afgelopen zomer, na een paar sessies bij de mediator, had ik voor het eerst in 7 jaar tijd het gevoel dat het goed zat, dat hij mij begrijpt en ik hem. Na een paar weken kwamen er al wat kinken in de kabel, dat las ik aan de manier waarop hij in het o zo bekende heen en weer schriftje schreef. Ik dacht, negeren, het waait wel over, ik ben een goede moeder en het ligt niet aan mij. Sinds vanavond ben ik erachter dat het dus helemaal niet goed is en hij, zoals altijd, gewoon ja heeft gezegd als het moet, maar nee doet. Ik spreek mijn zorgen uit, via de telefoon, want een dag af spreken om te praten lukt nog steeds niet. In plaats van dat vader het inderdaad ziet als een zorg, waar over gepraat moet worden, ziet hij het blijkbaar als een aanval en vond hij het nodig om mij een gevoel te bezorgen dat ik geen goede moeder ben en daar bovenop nog even uit te schelden voor kutwijf, ja je leest het goed, kutwijf, de moeder van je kind is een kutwijf. Waarom? Dat vraag ik mij na een uur nog steeds af.
Zoonliefs kwam vanmiddag weer thuis na 5 nachten bij zijn vader, en terwijl eindelijk is bijgekomen van zijn frustraties en boosheid vanmiddag en lekker zit te tekenen, voel ik me verschrikkelijk en zit ik dus echt met mijn handen in het haar... Waar houdt het op en wat kan ik nog doen? Ik weet het gewoon even niet meer....

7 jaar geleden

Ik heb als een leeuw gevochten voor mijn relatie, maar hij deed er geen moeite voor. Ik stond er alleen in. En daarbij hij Is zo autistisch als een deur werd mij laatst verteld. Hij doet nu ook allemaal dingen die ik voorheen niet van hem verwacht Had. Hij heeft de kinderen als bakstenen laten vallen. Maar loopt wel bij z'n behandelaar zielig te doen dat ie niet kan slapen. Het meest erge vind ik dat hij gezegd heeft dat ie z'n vrijheid terug wou en van zichzelf en het leven wilt genieten. Ja daar passen natuurlijk geen 2 kleine kinderen in Dat doet mij zo veel pijn en maakt me zo ontzettend boos! Ik heb 2 schatten van kinderen (natuurlijk zegt elke ouder dat over z'n kinderen, maar ik hoor het ook van mensen om me heen;ook onbekenden) en hij laat ze gewoon vallen. Ze verdienen dit niet! Met sint maarten, sinterklaas en kerst heeft ie niks laten horen. Hij (vooral z'n ouders) wilden de kinderen wel zien met kerst, maar dat wil ik niet, omdat ik geen zin heb in 2 verdrietige kinderen met de feestdagen. Dus pas 3 januari zien ze hun papa (vanaf 14 november niks van hem vernomen hé, alleen de jongste heeft m tussen door nog 5 minuten gezien) Zit er nu al tegenop...... maar het moet zeggen ze

7 jaar geleden

Hoi allemaal, ik heb een vraag op dit onderwerp. Ik hoop dat jullie hem niet als aanval zien. Jullie zijn allemaal gescheiden en hebben moeite met het co-ouderschap. Denken jullie soms niet dat het beter was geweest om verder te vechten voor je relatie destijds?(indien mogelijk) dat je nu misschien meer problemen hebt dan toen je samen was? Dit is echt uit interesse, geen aanval. Alvast bedankt voor alle eerlijke antwoorden.

7 jaar geleden

Liefste Annet ...dankjewel voor jou goede raad want je hebt dat zo mooi en duidelijk verwoord...ik ga idd proberen om het niet steeds 'samen te willen doen'...dat was mijn ideaal maar mijn ex maakt het onmogelijk en dat is zo vermoeiend...

7 jaar geleden

HI, Ik ben pas begonnen met separatie. Ik heb een zoon van bijna 3. Mediator ingeschakeld maar mijn Ex wil niks van weten. Hij wil niet uitelkaar gaan. Vorige week dacht ik, ja hij begrijpt het nu. Maar nee, een paar dagen niks gezegd en toen ik weer over de papieren vroeg wer hij boos, hij dacht dat ik van gedachten was veranderd, Ik snap niet hoe hij zo kan denken. Wij slapen al maanden niet meer samen (aparte kamers). Ik weet hoe het voelt om kutwijf gemoemd worden. Heb ik ook vaak gehoord. Ik wens je heel veel sterkte en succes. En als je je zoon op eerste plaats zet dan komt allemaal goed met hem. Grts.