Snap

Helaas zijn we terug bij af

Na mijn laatste blog ging het eigenlijk wel goed. We hadden een vrolijk en meewerkende peuter. Niks geen gedoe en ik genoot er echt van.

Na mijn laatste blog ging het eigenlijk wel heel erg goed. We hadden een vrolijk en meewerkende peuter. Niks geen gedoe en ik genoot er echt van. 

Lekker samen spelen. De dagelijkse routine weer wat oppakken ondanks dat ik nog vakantie had. We luisterde naar elkaar en er was een geven en nemen situatie ontstaan. 

Helaas gaan we nu weer hard berg afwaarts. Sinds en week ben ik weer aan het werk en ondanks dat er naar mijn idee geen tijdsdruk is sluipt het er weer in dat er strijd komt.

Het begon met het tandenpoetsen s avonds. Tja of je nou wil of niet het moet gebeuren dus dan maar de houdgreep. Nee dat wil ik niet maar een keer overslaan is het begin van het einde denk ik. Daarna begon het over een jas aan naar buiten. Het is snel fris geworden dus een jas is wel praktisch. Hij denk daar anders over. Mama bij de deur trek ik echt mijn jas aan. Eenmaal bij de deur zegt hij buiten trek ik mijn jas aan. Dan is het als we bij (willekeurige plek van de eindbestemming) zijn trek ik mijn jas aan. Conclusie de jas gaat niet aan als het aan hem ligt. Onder dwang aan doen kan wel maar hij trekt hem. Net zo hard weer uit. Met de rits op de rug aan doen heb ik nog niet geprobeerd. Dit gaat nu ook zo met de schoenen helaas. 

Maar niet alles gaat fout. We zijn ook bezig met zindelijk worden. Dat gaat erg goed. Vandaag zei hij tegen mij als we straks thuis zijn wil ik mijn luier af en ga op het potje plassen. Op de créche is het echt een no go om op de wc of potje te plassen voor hem maar thuis lukt het! Sinds we dit aan het oefenen zijn lijken de peuterpubertijd driftbuien wel weer meer aanwezig. Alsof het ene zoveel energie kost dat het op een ander vlak mis gaat. 

Als er iemand nog tips en trucs heeft ze zij welko

6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Helaas liedjes zingen tijdens het tanden poetsen. Mag niet. Heeft hij nooit gewaardeerd. De jas en schoenen aantrekken is niet een pre maar wel fijn zeker nu hij zo aan het hoesten en snotteren is.

6 jaar geleden

De beste tip die ik ookit heb gekregen is. " is het erg dat...." is het erg dat hij die jas niet aanwilt. Als hij het koud krijgt doet hij dat echt wel. Zelfde als schoenen of iets anders. Tandenpoetsen deden wij met een liedje. Op het deuntje van hoedje van papier. 1-2-3-4 tanden poetsen doen wij hier, 1-2-3-4 tandenpoetsen met plezier. ( boventanden) zelfde opnieuw bij de ondertanden. Dan tanden op elkaar. Als ( naam van je kind) dan niet poetsen wil, dan knijpt mama in zijn bil. ( en dan een klein knijpje) dan weer 1-2-3-4 tanden poetsen doen wij hier, 1-2-3-4 tanden poetsen met plezier. Dan pakte ik alles nog even mee en de tong. ( nu vragen ze soms nog om het liedje)