Snap

Happy Halloween!!!!!

Oke, het was afgelopen zaterdag maar ik wou toch nog ff wat foto's laten zien van ons Halloween/buurt feest.

Sinds een aantal jaar is het nogal een happening bij ons in de buurt. Eigenlijk moet ik zeggen in mijn oude buurt, want hoewel ik slechts drie straten verder dan mijn ouderlijk huis ben verhuist, vind het Halloween gebeuren toch echt bij mijn moeder voor de deur plaats. Niet dat dat erg is, sterker nog, mijn zoon (3 jaar) vind het geweldig dat "Oma's straat" zo mooi versierd wordt. De avond wordt onderverdeeld in twee groepen. Kleine kids gaan in de vroege editie in groepjes met hun ouders langs de deuren, zingen liedjes en halen snoep op. De een is nog mooier verkleed dan de ander. Een heerlijk gezicht. Oudere kids gaan in de late editie op spooktocht door de buurt, met een aantal angstaanjagende buurtbewoners op hun hielen. Het is zo leuk om te zien hoe ieder jaar weer voor een dagje de huizen in griezelsfeer versierd worden, de uitgeholde pompoenen buiten gezet en lampjes voor de ramen bij iedereen waar aangebeld mag worden. En voor wie denkt dat Halloween draait om een of andere vage duivelsverering of alleen voor doorgedraaide horror fanatieklingen is ... Kom volgend jaar eens een kijkje nemen. Je zult zien dat de vereniging van buren, de blijde gezichtjes van de kinderen en de emmers met snoep die ze ophalen geenszins met dit alles te maken heeft. Het is gewoon een gezellige bedoening waar iedereen met plezier aan mee werkt, en de meeste een "geestige" draai aan geven.

Dit jaar bedacht ik dat dat gebel aan de deur ook makkelijker moest kunnen. Ik had het voorgaande jaar al gezien dat een buurvrouw haar tuintafel voor het huis had gezet en gezellig vanuit haar luie stoel aan de voorbij gaande "spookjes en heksjes" zakjes chips uitdeelde. Geen slecht idee, dacht ik, en dus ging ik op zoek naar een manier om aan zo'n tafeltje een soort "wow" factor te brengen voor de kids. Naar een aantal uitzinnige ideeën toch maar besloten het simpel te houden. Benodigdheden: een behangtafel, uitgevouwen kartonnen dozen, 4 lamp statieven (van m'n fotostudio) en veeeeeel plakband. Wat gefreubel en geknutsel later had ik een heuse snoepkraam/winkel in elkaar zitten die het tot mijn verbazing nog overleefd heeft om volgend jaar hergebruikt te worden. Zaterdag om 9:30 begonnen met het bakken van cupcakes en koekjes en zo hadden we het tegen het begin van de avond een indrukwekkend assortiment op tafel om de snoepwinkel te openen. Van soepstengel toverstokken tot giftige appels, Dracula drank en spooklollies, de kinderen keken hun ogen uit. Wat een blije gezichtjes, daar doe je het voor. Toen mijn zoontje bij me kwam en zachtjes fluisterde "mam, jij bent echt wel de beste" , smolt ik. Het was de moeite meer dan waard en de uitbreidingsplannen voor volgende jaar liggen er al ;-)

Een aantal foto's zijn gemaakt door een lokale fotograaf (waarvoor dank!) en de rest hebben we zelf ff snel tussendoor gemaakt. Oordeel zelf maar :-)

8 jaar geleden

Ik houd ervan! Ziet er geslaagd uit!