Snap

Gipsbuik bekleden; tips gevraagd!

Een gipsbuik. Het is een enorm leuk idee, maar ik kan even niet verder.

Het is voor mij de allereerste keer dat ik een gipsbuik maak. Of beter gezegd, voor de eerste keer heb ik een gipsbuik gemaakt, maar ik had nog niet zo goed nagedacht over de afwerking van het geheel. 

Het gipsen zelf was niet zo moeilijk. Het was eigenlijk vooral erg leuk om te doen en je hebt direct al een schitterend resultaat in handen. Ik wil het alleen nog iets mooier maken. Op internet heb ik een paar geweldige ideeën langs zien komen. Eén daarvan is het verven van de buik en daarna de  buik bekleden met kant en verder afwerken. Ik heb nu een fluoriserend roze buik in mijn huiskamer liggen en een mooie lap kant, maar hoe krijg ik dat kant vast aan gips? 

Nieten gaat niet, want dan perforeer ik het gips. Om die reden valt alles dat gaatjes maakt ook af. Lijmen; zou kunnen, maar dan moet ik het wel aan de achterkant doen anders komt het door de stof heen. Daarom mijn vraag; zijn er mensen die ervaring hebben met het bekleden van een gipsbuik en die mij wat tips zouden willen geven? Alvast hartelijk dank! 

 

7 jaar geleden

Je kan de buik ook mozaieken.. daar zit een soort "cement" spul bij... Misschien is textiel lijm een optie? maar weet niet of dat plakt op gips?

7 jaar geleden

Volgens mij kun je zoiets met behanglijm doen.

7 jaar geleden

Ik zat zelf wel te denken aan het te lijmen, maar dan met een doorsxichtig opdrogende lijm... Ik kan er zo ook niks op internet over vinden... Misschien eerst een stukje testen op een ander stuk gips? Succes en ik ben benieuwd naar het resultaat!