Snap

Gewoon , Guusje! 1.5

“Meisje, meisje, meisje toch… wat doet hij nu bij jou? Zo zonde dat zo’n mooie vrouw zich laat gebruiken door zo een man…

Nee wacht door zo een hufter”

Geschrokken kijk ik Donny aan. Hij gebaart ‘wat is’. Met open mond staar ik naar mijn telefoon.

Het is het nummer waarvan ik ook de appjes ontvang, maar hoe kan diegene weten dat Donny hier is? Donny kijkt mij nog steeds verbaasd aan.

“Creep! Wat moet je van me?!”

“Hahahahaha” tuuuutuuutuuutuuut

Nog steeds zit Donny stomverbaasd op de grote zwarte loungebank naar me te kijken.

“En? Ga je het me nog vertellen? Is er iets met Lena?”

“Nee Don, het was dat vage nummer. Degene vroeg wat ik met jou op mijn bank moest!”

Ik zie het vuur al in zijn ogen en ik weet maar al te goed wat er nu gaat gebeuren. Donny gaat door het lint. Hij trekt woest de grote zwarte overgordijnen dicht. Commandeert mij om te blijven zitten waar ik zit en stapt in zijn auto. Met gierende banden vliegt hij de straat uit.Owkeeeej dan?! En nu? Ik twijfel of ik de politie in moet schakelen of dat het dan alleen maar erger wordt?!Ik sluit de achterdeur, ren naar boven om alle ramen dicht te maken en ga weer terug naar beneden.

- Don wtf? Waar ben je nu naar toe? -

- Don’t worry Guus, ben zo terug X -

Ik sluit voor mijn eigen gevoel toch maar de voordeur af en maak een grote kop koffie. Die kan ik wel gebruiken, want dit gaat een lange nacht worden. Ik probeer om nog iets voor mijn werk te maken aangezien de werkweek morgen weer begint. Ik had het natuurlijk allang af moeten hebben. Meneer Müller zal woest zijn als het niet af. Ongeacht de reden. Voordat ik het in de gaten heb is er alweer een uur voorbij, maar nog geen Donny. Mijn telefoon is ondertussen uitgevallen en ik vind het wel prima zo. Even geen enge creeps die mij lopen te appen. Ik duik weer terug in mijn werk, maar op dat moment slaat de voordeur alwéér met een knal op.

“Verdomme Don kun je niet normaal die deur open maken?!”

In plaats van Donny komen er twee, nee drie, nee vier grote brede kerels naar binnen gelopen. Ik schrik me kapot! Daarachter komt Donny ook naar binnen.

“Don wat heeft dit dan weer te betekenen? Dit is precies de reden waarom JIJ hier niet meer woont en WIJ eigenlijk geen contact meer hadden!”

“Ik weet het schatje, maar dit zijn een paar maten van mij en zij gaan jou helpen”

“Helpen? Waarmee dan? Gaan ze op de uitkijk staan of wat? Flikker toch op joh Don! Ik weet dat je het allemaal heel lief bedoeld, maar dit is precies hetgeen ik niet wil!”

“Guus stel je niet zo aan! Geef dat nummer maar aan Geert. Hij kan er wel wat mee. Als je wil dat ze gaan kan dat geregeld worden, maar onthoud de gezichten goed want deze mannen zal je de komende weken vaak in je achteruitkijkspiegel zien.”

“Ja Don. Ik wil dat ze gaan. NU! Mijn huis uit.”

“Geef nou maar eerst dat nummer meisje eigenwijsje.”

Al zuchtend geef ik het voor mij onbekende nummer aan een gast die Geert heet en wimpel de heren vriendelijk mijn huis uit.

“Moest dat nou Don? Weer allemaal van zulke vreemde gasten in mijn huis?’

“Schatje, ik doe dit niet om jou te pesten, maar ik zal er alles aan doen om te zorgen dat jou niks overkomt. Guusje je bent het belangrijkste in mijn leven ondanks dat wel al meer dan 2 jaar niet meer samen zijn. Ik vind het nog steeds iedere dag hard om jou zo gelukkig te zien. Ik wil niemand anders alleen jou!”

“Ja Don, maar je hebt je kansen gehad”

De vlinders gieren door mijn buik. Ik wil dit niet. Donny en ik hebben altijd een speciale connectie gehad. Iedereen die ons zag voelde het. Wij waren een perfect couple, maar ja jullie weten hoe dat gelopen is. Ondanks mijn ergernissen ben ik zo blij dat hij hier is.

“Ik weet dat ik dit beter niet kan vragen, maar Don zou je alsjeblieft hier willen blijven vannacht? Je hoeft niet op de bank te slapen dat doe ik wel maar ik durf echt niet alleen hier te blijven.”

“Natuurlijk schatje. Nogmaals je bent het belangrijkste in mijn leven! Wil je dan perse dat ik zeg dat ik van je hou? Nou goed : ik hou van jou Guusje van der Sloot!”

Blozend kijk ik Donny aan. Ik hou ook van hem, maar ik kan dit niet. Het loopt alweer op niks uit als ik ‘ons’ weer een kans geef en daar heb ik geen zin in.

“Dankje Donny. Ik ga me even douchen. Tot zo”

“Is goed schatje en daarna ga je lekker slapen want morgen vroeg roept meneer Müller weer”

Donny lacht om zijn eigen domme grapje en ik loop, met een lach op mijn gezicht, de trap op.

Als ik onder de douche vandaan kom ligt Donny al op mijn bed met de dekens over zich heen getrokken. Ik sluip de kamer op, pak mijn lingerie en pyjama en sluip de trap af.Ik lig beneden op de bank en staar naar het plafond.“Ja Guusje daar lig je dan. In je eigen huis.. op de bank!” spreek ik mezelf toe.

Ik kom maar niet in slaap en bij ieder kraakje wat ik hoor spring ik bijna 100 meter in de lucht. Ik besluit om toch maar naast Donny in bed te gaan liggen. Die slaapt toch al. Ik sluip weer zachtjes naar boven en ga heel voorzichtig op de andere helft van het bed liggen.

“Kun je niet slapen schat?”

Met wijd open ogen kijk ik Donny aan

“uhm sorry! Ik wist niet dat je nog wakker was, maar ik ben zo bang beneden. Vind je het erg als ik naast je slaap?”

Donny slaat een arm om mij heen en samen vallen we in slaap. Totdat mijn telefoon weer afgaat.