Snap

Gewoon bijzonder: jaarwisseling stress

Waar de meeste mensen er ontzettend naar uit kunnen kijken ben ik best huiverig voor de jaarwisseling.

Voorop gesteld ben ik al geen liefhebber van vuurwerk.  Dat ben ik volgensmij nooit geweest.  Als kind vond ik het prima om achter het raam alle mooie kleuren te bewonderen en sterretjes in mijn hand houden vond ik ook nog wel gaan maar daar hield (en houd) het bij mij wel mee op. 

Ik vind het gewoon ontzettend gevaarlijk. En misschien ben ik daar wel te voorzichtig in of een doemdenker maar ik moet er toch echt niet aan denken dat er wat met de kinderen gebeurd door vuurwerk.  En ik kan ze de gevaren wel tot in de treure uitleggen (wat ik uiteraard ook doe) maar ik kan niet de verantwoordelijkheid van alle mensen om hun heen op me nemen. En hier in de straat is het vaak chaos tijdens de jaarwisseling, en dan vooral op het punt waar wij wonen. Wat dat is weet ik niet maar ze kiezen altijd deze plek in de anders zo rustige buurt uit om met al hun vrienden samen te komen. En word nergens naar gekeken en het vuurwerk word alle kanten op gegooid, Vooral als er al veel gedronken is. En ik vind het heel sneu voor brandon maar hij mag van mij echt niet naar buiten tijdens de jaarwisseling (of ben ik nu echt te over bezorgd?)

Daarnaast hebben we nog Delano waarvan ik echt heel hard hoop dat hij lekker doorslaapt tijdens de jaarwisseling.  Delano kan steeds minder dingen hebben, en dan heb ik het nu over harde onverwachte geluiden.  Zijn lijstje word steeds langer, Waar het begon met over vliegende straaljagers heeft zich dit ondertussen al uitgebreid met de stofzuiger (ik kan absoluut niet stofzuigen als hij thuis is want dan is hij in paniek) de huistelefoon,  mobiele telefoons,  de deurbel, De tv mag niet te hard, Jennifer en Brandon mogen vooral niet te hard en te lang huilen.  Dat is zomaar een greep uit de geluidenlijst waarvan hij echt tot over zijn toeren in paniek raakt.  Dus ik hou mijn hart vast voor 31 december en spoel het liefst vast door naar halverwege januari! 

8 jaar geleden

Bedankt voor je tip! Niet geschoten is altijd mis toch? Wij weten ook niet waar het vandaan komt. Delano heeft heel veel 'vreemde' dingen (zowel medisch als in gedrag). Maar na 4 jaar zoeken heeft hij nog altijd geen duidelijke diagnose

8 jaar geleden

Dat is inderdaad geen leuke combinatie. Ik ga iets heel geks noemen en heb abosluut geen idee of het kan helpen maar noit verteld is zeker een gemiste kans. Er zijn cd's voor huisdieren met geluiden van vuurwerk. Het advies wordt gegeven om eerst heel zachtjes te beginnen en dan langzaam iets harder. Er zijn ook heel wat filpjes op youtube met vuurwerk. Er wordt geadviseerd om niet te krot van te voren te gaan trainen. Ik weet niet waarom al die plotselingen geluiden hem zo dwars zitten dus ik heb ok geen flauw idee of dit een optie zou kunnen zijn vor volgend jaar. Ik vraag me ook af of geluidsbescherming een idee is voor hem. Dat de geluiden niet zo hard binnen komen. Hoe dan ook heel veel sterkte deze jaarwisseling. Oja ik ben ook geen fan van vuurwerk. Bij ons komt er dan ook niks in huis.