Geld inzamelen voor je school
De kinderen hebben er nu al zin in. Dat zie je in hun ogen wanneer je het hebt over het Rijksmuseum.
Stel je voor: over ongeveer 5 maanden gaan groep 7 en 8 op schoolreis naar Amsterdam.
De kinderen hebben er nu al zin in. Dat zie je in hun ogen wanneer je het hebt over het Rijksmuseum, de Dam of de rondvaart op de grachten. Je hebt misschien ook al gemerkt dat enkele foto’s van het NEMO of het Museumplein een levendig geroezemoes oproept dat weer moeilijk stil te krijgen is.
Een perfecte situatie: je leerlingen zijn nu dus helemaal klaar om te helpen geld in te zamelen voor dit project.
Een schoolreisje met museumbezoek, een humanitair project waar de kinderen waarde aan hechten, het vernieuwen van klassenmateriaal, sommige projecten hebben een bijdrage nodig van buitenaf om daadwerkelijk gerealiseerd te kunnen worden.
Aan het vragen van hulp bij het inzamelen van geld zit ook nog een groot voordeel: het stimuleert de vindingrijkheid van de kinderen, het nodigt ze uit om een gevoel van verantwoordelijkheid te ontwikkelen en het laat zien dat hun eigen bijdrage belangrijk is.
Heb je wat ideeën nodig om je project op de rails te krijgen? Hier volgen enkele tips voor een succesvolle inzamelingsactie.
Creëer enthousiasme voor je project
Lootjes geven aan kinderen die dan deur tot deur moeten verkondigen “het is voor ons schoolreisje” is niet voldoende; hiermee kun je enkel verwachten dat vele jonge enthousiastelingen teleurgesteld terugkomen.
Om mensen enthousiast te krijgen voor je project en een zo hoog mogelijk bedrag in te zamelen is je succes afhankelijk van de manier waarop je het project presenteert.
Wat je doet moet het vertrouwen opwekken van de mensen waar je de medewerking van zou willen. Vertel een verhaal en presenteer een visie: de donateurs moeten zich in kunnen leven in de waarde en de doelen van het project zodat ze het belang van hun eigen bijdrage kunnen in schatten.
Hoe creëer je enthousiasme voor je project? Zorg dat je de belangrijkste geïnteresseerde partijen er direct bij betrekt! Voordat je begint met het inzamelen van het geld daag je jouw studenten uit: het gaat erom de manier te vinden om over je project te praten die steun oplevert en zin geeft om geld te doneren. Reken op de creativiteit van de kinderen, die vaak vol goede ideeën zitten wat de organisatie betreft.
Maak gebruik van de verschillende media die tot je beschikking staan: posters, flyers, sociale media, enz. Ook gebruiksvoorwerpen bedrukt met het schoollogo (zoals pennen, tassen, mokken, schriften) kunnen een groot succes worden. Denk wel even goed na over de hoeveelheden die je daarvoor besteld, als die goed aansluiten op je project is het des te beter. Een goed idee voor het einde van het jaar kan zijn om een gepersonaliseerde kalender te maken, dit doet het vaak uistekend bij de ouders!
Organiseer leuke activiteiten
Evenementen zijn bij uitstek geschikt om effectief geld in te zamelen. Hier volgen enkele ideeën daarvoor:
- Verkoop taart: Kinderen vinden het heerlijk om te helpen. Als de voorzieningen op school het toelaten kun je daar taart of koekjes bakken en anders kun je vragen of de ouders thuis de kinderen willen helpen. Je kunt het verkopen van taart als een op zichzelf staand evenement organiseren, maar het kan ook deel uitmaken van een groter evenement.
- Artistieke activiteiten: Een concert of een toneelstuk opvoeren is iets waarvan zowel kinderen als ouders genieten. Om geld in te zamelen vraag je dan een entree prijs met kaartverkoop en tijdens de pauze verkoop je drankjes en andere versnaperingen.
- Tentoonstelling: Wanneer je geld inzamelt voor een goed doel is een tentoonstelling een goede manier om het bewustzijn over het gekozen thema te vergroten. Ook kunnen kinderen hiermee leren om een thema te onderzoeken en om hun creativiteit de vrije loop te laten bij het maken van posters, afbeeldingen, informatieteksten en andere elementen van de tentoonstelling.
Inzamelingsactie
Bedankt voor het delen van deze informatie over Inzamelingsactie - https://whydonate.nl/blog/inzamelingsactie-10-beste-ideeen/
Anoniem
Of je stuurt de ouders gewoon een mail. Met wij gaan daar naar toe en dat kost zoveel. Of je verhoogd de ( verplichte) vrijwillige ( als je niet betaald mag je kind niet mee) bijdrage die alle ouders moeten betalen. Met daarin uitgelegd dat je dan een heel schoolperiode spaart voor een bepaalde uitstap in een bepaalde groep. Hier doen ze dat dus voor de 3 dagen eindkamp van groep 8. Mijn kinderen en ik zitten echt niet te wachten om bij een ander geld te moeten schooien. Al die clubjes, jantje beton acties enz. De meeste kaartjes koop ik zelf van ze, zodat ze niet hoeven te gaan schooien. Ze mogen het bij de familie vragen maar ik stuur ze niet de deuren langs