Snap

FICTIE - REMCO - DEEL 3.

Ik ben Remco en schrijf fictie. Eva is mijn vriendin en wij wonen sinds kort samen. Het leven lacht ons toe, toch?...

'Hoe bedoel je? Wat moet ik jouw vertellen dan?' zegt Eva boos. 'Je weet heel goed waar ik het over heb Eef, doe niet zo dom.' Ze staat op en loopt weg. 'Weg lopen heeft geen zin Eva, de waarheid komt altijd boven. Dus als je slim bent wees je nu gewoon eerlijk.' 'Ik weet niet waar je het over hebt Remco! Dus wees eens wat duidelijker.' Boos loop ik op haar af, 'weet je zeker dat ik duidelijker moet zijn?' Geschrokken van mijn boosheid knikt ze voorzichtig. 'Je bent zwanger Eva, maar niet van mij!' Met grote ogen kijkt ze naar mij, 'Natuurlijk is het wel van jou, wat denk jij nou?' Boos sla ik met mijn vuist op tafel, 'je liegt! Je bent niet zwanger van mij!!' Ik merk dat ik mijn woede moeilijk in bedwang kan houden. 'Dus je beweerd dat ik zwanger ben van iemand anders en dus vreemd ben gegaan? Is dat wat je zegt?' 'Dat is inderdaad wat ik zeg ja!' Boos loopt ze naar de hal, pakt haar jas en vertrekt. Ik steek een sigaret op om te kalmeren en bel Babet. 'Mis je me nu al?' zegt ze als ze opneemt. 'Eva was thuis toen ik thuis kwam. Ik heb ruzie met haar gekregen en ze is net de deur uit gegaan. Ik heb geen idee waarheen.' 'Moet ik naar je toekomen Rem?' Even gaat de gedachte door mijn hoofd om haar te laten komen. 'Nee, mag ik naar jou toe komen?' 'Natuurlijk, ik zie je zo!' Ik zet mijn fiets tegen haar huis aan en bel aan. Babet doet al snel de deur open, 'kom binnen lieverd.' Ik hang mijn jas op en ga op de bank zitten. 'Wil je erover praten?' ze zet een biertje voor me neer en gaat naast me zitten. 'Wat ik jou vanmiddag vertelde, was niet alles. Eva is zwanger. Maar niet van mij.' Babet kijkt mij met open mond aan, 'hoezo niet zwanger van jou?' Ik neem een slok van mijn biertje voordat ik haar ga vertellen wat niemand weet. 'Ik ben onvruchtbaar, ik kan geen kinderen krijgen. Dus Eva kan niet zwanger van mij zijn. Wat dus automatisch betekend dat ze vreemd is gegaan.' Babet weet niet wat ze moet zeggen. Ze pakt me vast en knuffelt mij. Zwijgen is nu misschien even het beste. ‘Hoe weet je eigenlijk dat je onvruchtbaar bent?’ vraagt ze na een lange stilte. ‘Toen ik nog met mijn ex samen was, hadden wij een kinderwens. Na 1,5 jaar was ze nog niet zwanger en dat heeft ons onze relatie gekost. Ik heb daarna mijn zaad na laten kijken en daar kwam uit dat ik azoöspermie heb. Dat betekend dat ik geen zaadcellen heb. Ik heb dit nooit aan iemand verteld, ik schaam me zo. Eva kan dus niet zwanger van mij zijn.’ Babet luistert aandachtig, ‘je hoeft je niet te schamen. Jij kan er toch niks aan doen. Ik denk alleen wel dat het slim is als je met Eva gaat praten en haar dit ook verteld.’ ‘Morgen weer een dag, ik ben moe en wil nu slapen. Mag ik op je bank slapen?’ Ze lacht, ‘je mag ook gewoon bij mij in bed hoor.’ Samen lopen we naar boven en gaan slapen. De volgende morgen vertrekt Babet naar het werk. ‘Ik zie je straks, doe maar rustig aan. Ik zal tegen Marcel zeggen dat je iets later bent vandaag.’ zegt ze met een knipoog. Als ik onder de douche sta hoor ik mijn telefoon gaan. Ik stap onder de douche vandaan, pak een handdoek en loop naar mijn telefoon toe. Het is Eva en ik neem op. ‘Hoi’ ‘Waar zit jij? Je laat mij gisteren gewoon alleen de deur uit gaan en vervolgens blijf je de hele nacht weg. Zit je weer bij Babet?’ ‘Doe eens rustig. Jij vertrekt zonder iets te zeggen en ik ben daarna inderdaad naar Babet gegaan en heb hier geslapen.’ ‘Ik wil dat je nu naar huis toe komt, we moeten erover praten Remco.’ ‘Ik kom eraan.’ Ik stuur een app naar Babet. -Ik ga nu langs huis om met Eva te praten. Daarna kom ik naar de zaak.- Als ik op mijn fiets stap ontvang ik een app terug van Babet. -Goed zo! Succes en tot straks.- Als ik thuis aan kom staat Eva voor het raam te wachten. Ik zie aan haar gezicht dat ze gespannen is. Als ik naar binnen loop begint ze meteen tegen mij te schreeuwen. ‘Wat ben jij nou voor een lul? Ik vertel je dat ik zwanger ben en jij duikt bij iemand anders in bed. Hoe durf je?’ Ik ga er niet op in, pak een glas water en ga aan de eettafel zitten. ‘Eva, ik wil dat je eerlijk tegen mij bent en dat ben je niet.’ ‘Dat ben ik wel Remco!! Hoe kom je erbij dat ik niet eerlijk tegen je ben?’ ‘Omdat je niet zwanger van mij kan zijn Eva! Ik ben namelijk onvruchtbaar!’ Geschrokken kijkt ze me aan, ‘je bent wat?’ ‘Ik ben onvruchtbaar, moet ik het voor je spellen?’ ‘En dat vertel je mij nu pas? Wij hebben al twee jaar een relatie en je verteld mij nu opeens dat je onvruchtbaar bent?’ ‘Is het ooit te sprake gekomen dan Eef? We hebben het nog nooit over kinderen gehad. En je kan nu wel met je vinger naar mij wijzen maar volgens mij heb jij ook nog wel wat te vertellen!’ Ze loopt zwijgend naar de keuken toe. ‘Eef ik weet nu toch al dat je vreemd bent gegaan. Dus wees gewoon eerlijk en vertel wat er gebeurd is! Ken ik hem?’ ‘Ja, je kent hem.’ Slik, dit antwoord had ik niet verwacht.

6 jaar geleden

Gaat het verhaal ook nog een keer verder :)?