Snap

En toen was moederdag ineens niet meer zo leeg

Eigenlijk best grappig, ik had er totaal niet bij stil gestaan dat moederdag eraan kwam.

Dit klinkt misschien heel cliché, maar ik kijk amper tv, dus de tv reclames heb ik gemist. Ik heb een nee-nee sticker op mijn brievenbus dus ook die reclame is me ontgaan. En misschien wel het belangrijkste: ik vier het zelf al bijna twintig jaar niet meer, en daarom verdring ik deze dag ook liever.

Dus was ik heel verbaasd toen ik mijn kleine vriend donderdag bij onze gastouder ging ophalen, en ik een pakketje in mijn hand gedrukt kreeg. ''Die moet je wel even verstoppen tot aan zondag.'' Het kwartje viel niet direct en volgens mij stond ik haar een beetje raar aan te gapen, want al gauw zei ze dat het Q's moederdag cadeautje was. Ja, ik ben ondertussen al bijna twee jaar moeder en ja, mijn eerste moederdag was heel speciaal, maar toch voelde het een beetje onwennig. Toch liep ik vol trots naar huis, het goed ingepakte cadeautje stevig onder mijn arm geklemd.

Heel even spookte het door mijn gedachten: ''Zal ik het gewoon openmaken? Q is nog te klein om te beseffen wat het nu allemaal precies inhoudt, dus hij zal het me niet op bed komen brengen. En daarnaast heb ik geen geduld. Totaal geen geduld. En ik hou niet van verrassingen. Ik wist vroeger ook altijd al welke cadeautjes er onder de kerstboom voor me lagen. En ook sloop ik als klein kind op de dag van mijn verjaardag altijd snachts naar beneden om te kijken of het huis wel was versierd. Maar goed, je moet mij dus niet iets geven en dan zeggen dat ik een paar dagen moet wachten met uitpakken, gewoon niet. Maar ik heb me beheerst. Voor het eerst in mijn leven heb ik me beheerst!

En wat ben ik daar blij om! Vanmorgen werd ik ECHT verrast door Q die mijn kamer op komt gelopen met het cadeau in zijn handen. Een prachtig geknutselde spiegel! En of dat nog niet genoeg was kreeg ik nog meer cadeautjes en een kop warme koffie. (Credits naar mijn ex!) Ik had nooit verwacht dat ik ooit nog van deze dag zou kunnen genieten!

Dankjewel lieve Q, gastouder en babydaddy.
En oh ja, Feyenoord heeft voor de kers op de taart gezorgd!

6 jaar geleden

haha ik verbaasde me ook dat ik twee dagen kon wachten :$ ik ben ook totaal niet van de verrassingen (als ik een verrassing voor een ander heb krijgt diegene het ook 9 vd 10 keren veel eerder vanwege m'n ongeduld)... En je eerste echte moederdagcadeau is toch stiekem wel hartstikke leuk om te krijgen <3

6 jaar geleden

Aaaahw!! De beste verassing. Koffie en cadeau's. :D