Snap

Eerste keer logeren bij tante

Opeens ben je bekaf en je zus heeft eindelijk vrije tijd dus hij gaat voor de eerste keer logeren. Eindelijk een beetje rust.

even nog lig ik op de bank. Vanacht heeft mijn zoon voor het eerst bij mijn zus geslapen. En hij vond het heerlijk. De halve avond heeft hij opgebleven en nadat hij in zijn broek geplast had is hij lekker in bad geweest. 

Dat hij wegging maakte ik me zorgen. Niet omdat er iets gebeuren zou, maar omdat hij eigenlijk nooit ergens anders is dan bij mij of mijn ouders. Die twee ochtenden peuterschool vind ik al spannend. 

Op het moment dat ik berichten kreeg over hoe je eigenlijk een luier om doe maakte ik me geen zorgen meer. 

Soms is het fijn om te kunnen stressen om niks want wat heeft dat jochie genoten en ik ook , vooral na het berichtje dat ie een poepbroek had, en hoe ze dat op moest lossen.  Al mijn zenuwen waren weg. Meneer gaf namelijk zelf al aan dat hij vond dat hij moest douchen. Want dan is hij niet meer vies. 

Een klein pienter mannetje van bijna 3 dat zijn tante wel even vertelt hoe je een luier om moet doen, en dat poep echt niet lekker ruikt en hij douchen wil. 

Het niet erg vond dat grote beer niet mee was, want die paste op de poes want anders was die alleen. Maar gelukkig paste kleine beer wel in zijn felgele minion tas. Terwijl tante verhaaltjes vertelt al in slaap valt gewoon omdat hij zo moe was. 

En die tante he. Wat was ze blij, zo weinig tijd als ze heeft. Zo moe als ze nu is. En dan is het nog een rustig kind. En toch maakt hij mij bekaf. 

Die zwangere muts van een moeder ook. Kan niet eens meer rennen met hem. Tante wel. Maar tante heeft geen snoepjes in huis. Maar wel een koekje. En dat hij wakker werd  had tante ook geen chocopasta. Maar voor een keertje is hagelslag ook goed. En bij tante is tenminste geen grote hond die zijn broodje opeet zodra je niet snel genoeg ben. Nee. Bij tante mag hij zelfs met de voetbal binnen spelen. Die tante die nooit oppast, en waar hij nog nooit heeft geslapen. Die geen luier kan verschonen, Die tante waar hij alles mag. Wat boft ie met die tante. 

Nog even lig ik op de bank. Want zometeen zal hij weer komen, geniet ik even van de stilte. En die zorgen zijn er niet. Het waren zorgen om niets. 

Van het ravotten is hij bekaf. En ze luier zit niet goed, hij zegt dat tante het niet kan, en dat hij de volgende keer wel aan tante zal laten zien hoe het moet. En tante had geen snoep. Maar wel een koekje. Hij vraagt of ik lekker lig, en hij kruipt dicht tegen me aan. Ik heb je wel gemist hoor, mama. 

Maar ach zo een zwangere moeder daar heb je toch niets aan. Nog een laatste bedankt tante, en dan moet tante alweer gaan.

En als zij later kinderen krijgt, kan ik niet wachten om ze te laten logeren bij me. Zo leuk als hij het had bij mijn zus. Dat word vast een geweldige moeder. Met snoepjes in huis, en die super is in luiers verschonen

Soms maak ik me dus echt zorgen om niks.

Damaya's avatar
7 jaar geleden

Fijn dat het kan xxx

's avatar
7 jaar geleden

Wat fijn dat het zo goed is gegaan!! En dat hij ook zo heeft genoten!!! goed dat jij je rust hebt kunnen pakken:) volgende keer nog minder zorgen... Geniet nog even !!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamatascha?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.