Snap
  • ontspannen
  • koken
  • cake
  • blijfinuwkot

Een upside down cake bakken om te ontspannen tijdens corona tijden

Met of zonder kids

Tijdens deze stressvolle dagen/weken kan ik me ontspannen met koken. Koken jullie mee met mij?

Een upside down cake, is eigenlijk een klassieker in Amerika.

In Amerika maken ze deze cake voornamelijk met ananas. Omdat ik geen ananas lover ben, wou ik iets anders proberen. Je kan deze cake ook met andere fruitsoorten maken. (Bv appel, peer,..)

Deze cake heeft me niet alleen een mooie foto opgeleverd, maar ook een lekker dessert.

Gaan jullie hem ook maken?

Ingrediënten

200 gr boter

200 gr zelfrijzende bakmeel

200 gr suiker

8 gr vanillesuiker

4 eieren

snuifje zout

2 sinaasappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout.

Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.

Vet de springvorm in met boter. Giet er suiker overheen. Dit zal een lekkere, krokante en suikerachtige korst geven. Snijd de sinaasappels in dunne stukjes en leg die op de bodem, en ook aan de zijkant van je springvorm. Giet nu het beslag in de springvorm.

Bak de cake in 40 minuten gaar op 160 graden. Prik in het midden van de cake met een satéprikker (of gewoon met een mes) om te checken of de cake goed gebakken is. Hoe langer je gaat bakken, hoe droger je cake! Ik bak hem liever wat minder lang, en laat hem uitdrogen op kamertemperatuur.

Belangrijk bij deze cake is dat je hem goed laat afkoelen. Maak de springvorm los, en draai de cake voorzichtig om.

Blijft hij plakken? Ga dan voorzichtig te werk met bv. een plat broodmes om je cake los te maken.