Snap

Een kleintje ennnn werk?!

Een baan en een kind combineren kán lastig zijn, maar stel jullie hebben alles prima op orde en anderen mensen maken daar een probleem van?

Ok, deze heeft misschien wat uitleg nodig. Ik heb een onregelmatige baan. Ik ben stewardess. Nachtdiensten, dagdiensten, meerdere dagen van huis. Ik heb hiervoor gekozen, mijn vriend steunt mij hierin. Tijdens mijn zwangerschap was ik in paniek. De kinderopvang die wij in gedachten hadden, bleek totaaaal niet overeen te komen met wat zij op de site aanboden! En nu? Wij hebben een waanzinnige kdv gevonden precies onder ons appartement, maar omdat zij op de site geen flexibele opvang aanboden, dachten wij niet in aanmerking te komen. Ik heb ze gewoon gemaild en de situatie uitgelegd. Wat een toppers! Ze hebben gekeken waar en hoe ze ons zouden kunnen helpen en mij dochter is vanaf 4 maanden oud al bij deze geweldige dames.

Mensen/ familie/ kennissen die vragen naar mijn baan en het combineren met mijn dochter reageren heel verschillend. De een vindt dat wij onze zaakjes goed op orde hebben en anderen spreken er schande van 'dat ik per se wil werken' hoe durf ik! Ik mis belangrijke momenten en ze zal grotendeels opgroeien zonder moeder en wordt zo'n kdv kind (ja er is echt iemand zo brutaal geweest!).

Oii, dit stootte me tegen het zere been. Ik ben naast moeder ook nog steeds mezelf en iemand die voor haar zwangerschap al een passie had voor reizen. Het is nu eenmaal mijn baan! Wij hebben onwijs lieve gemotiveerde dames gevonden die ALLES met de kids doen. Lezen, zingen, knutselen, spelen... Je kan het niet verzinnen of ze heeft alweer een nieuw knutselarijtje mee naar huis. Ook dit vind ik vallen onder 'zorgen voor je kind'. Ze heeft het zooo naar dr zin! Maar toch spookt die ene zin door mijn hoofd. Nachtdiensten houden okk in: overdag vrij voor je kind, picknicken op dinsdag, naar de eendjes of speeltuin op maandag, als andere mensen wel werken. Ik vind dat fijn! Er zijn toch meerdere beroepen met zulke diensten? Agenten, verpleegkundigen, militairen (die maanden van huis kunnen zijn door een uitzending, zoals mijn vader) enz. Ik ben tevreden met hoe ons leven gaat en heb werkelijk het idee dat onze dochter niets te kort komt. 

Maar als mensen mij egoïstisch noemen doet dat toch wel een beetje pijn

7 jaar geleden

Als jij goed in je vel zit is je kind gelukkig! Zou jij je werk niet hebben dan zou je dat missen en dat breng je over op je kind! Gewoon lekker doen dus, kinderen hebben liefde en aandacht nodig en dat krijgen ze van jou als je thuis bent en op het kdv hoe meer hoe beter:)

7 jaar geleden

Sorry dat het zo een lang stuk is geworden

7 jaar geleden

Oké voor een hart onder je riem te steken. Mijn bazin heeft een eigen zaak haar man heeft ook een eigen zaak. Samen helpen ze elkaar bij alles wat maar kan. Hun werkweek is zo zond de 70 uur. Toen haar kinderen klein waren kreeg ze hier heel veel comentaar op, ze wat een slechte moeder waarvan de kinderen niets anders kregen dan frieten. ( de oma had toen een eige restaurant en ze aten daar alles wat op de kaart stond). Ze zouden sleutelkinderen zijn en noem maar op alles wat je kan verzinnen aan negatieviteid hebben ze gehad. hij werkt toen nog voor een baas en was thuis voor dat zij ging werken. Daarna heeft hij thuis zijn zaak opgstart, haar zaak lag toen nog op loopafstand van waar ze woonde (zijn verhuist). Ze hadden het zo geregeld dat ze allen op de woensdag een oppas nodig hadden van 4 uur s'middags tot 1 nachts ( dan hielp hij mee in de frituur). Dat was hun over buurvrouw waar de kinderen vaak naartoe wilden gaan, was voor hun een extra oma en opa. Zo zien ze het nu nog. Inmiddels zijn die kleine kinderen 18 en 15. De oudste werkt bij de jumbo achter de balie en gaat hbo verpleegkunde volgen. De jongste zit op twee talig gymnasium met een hoog gemiddelde ze mag volgen jaar al vakken gaan volgen op de uni. Nu die gene die haar alles hebben kwalijk genomen en openlijk hun walging hebben getoond hun kinderen doen het een heel stuk minder of doen helemaal niets meer geen studie geen werk alleen langs de staat hangen en zo en van deze ouders die haar dus onderuit probeerde te halen zelf een huismoeders is gebleven voor haar kinderen weet niet wat haar oudste allemaal doet of in dit geval niet doet. Al bij al wat ik wil zeggen als je weet dat je het voor je zelf goed heb geregeld en de tijd die je wel hebt ook echt besteed aan je kind komt alles op de pootjes terecht. Ik heb een heel mooi voorbeeld. Zo zijn er nog genoeg mensen die een druk leven hebben en hun kinderen een supper opvoeding geven. Trek je niets aan wat andere zeggen volgde gevoel en dan komt het zeker goed.

7 jaar geleden

Ach laat die mensen maar kletsen. Andere oordelen makkelijk .Misschien was het vroeger makkelijker om maar 1 of 2 dagen te werken tegenwoordig is dit haast onmogelijk in mijn ogen. Jij moet je samen met je man beslissen en je bent meer dan alleen maar mama. Toen mijn kleine geboren werd en ik 32 uur ging werken vonden mensen dat veel te veel en nu mijn dochter 4 is werk ik weer 36 uur en er zijn genoeg mensen die dat niet snappen of zeggen wat erg voor je! Terwijl ik het heerlijk vind om te werken en mijn dochter snapt dondersgoed dat mama ook moet werken wil zei haar leuke uitjes ,outfits en extraatjes bekostigd hebben. Wij voelen er ons allemaal beter bij.