Snap

Een heerlijke lui lekker dag

Na twee weken vakantie is het vandaag de zondag voor het "gewone" leven weer gaat beginnen.

Het leven waarin de wekker weer gaat, het brengen en halen van de kids weer bovenaan het to do lijstje staat. 

Maar voor het zover is, besluit ik nog even een heerlijke pijama dag te houden. Want twee weken hebben we van alles gedaan met de kinderen. 

Ik mag heerlijk uitslapen en kom pas om 10 uur mijn bedje uit. Martin trouwens om 9.15 dus ook die heeft heerlijk kunnen uitslapen. De kids hebben al heerlijk gegeten en gedronken als ik beneden kom.

Ik zit rustig aan mijn ontbijt en ja hoor daar komt Hayley al aan. Mama wat gaan wij doen vandaag? Ik leg haar uit dat we al twee weken druk zijn geweest en ik eigenlijk een dagje rust wil hebben. Ook omdat zij morgen weer naar school moeten. Al mokkend gaat madam naar boven. Ze is het er niet mee eens en vind er niks aan om een dagje niks te doen. 

Even rustig een serie kijken, en hup daar komt Jayden aan. Mama wat gaan wij doen vandaag? Ik leg wederom uit dat wij een niks doen dagje houden en ook Jayden is het er niet mee eens. We hoeven niet weg hoor mama zegt hij maar wil wel een taart of iets bakken. Martin begint al te lachen. Hij weet dat we dan niet weg gaan vandaag maar de kids zeker te weten wel een taart mogen bakken. Dan zijn ze in elk geval bezig, zegt hij lachend. 

Jayden roept Hayley en samen gaan ze kijken wat er nodig is voor een overheerlijke cake. Zo komen zij er dus achter dat ze vanmorgen de laatste eieren hebben opgemaakt samen met Papa. Jayden trekt snel zijn pijama broek aan en zegt wel even naar de Jumbo te lopen. Zogezegd zo gedaan en 7 minuten later komt meneer met een doos eieren aan. 

Serie stop en hup alles mengen, maar dan komen de kids met het idee om een regenboogcake te maken. Dus het deeg netjes verdeeld in 5 bakjes. Kleurstoffen erbij en roeren maar. 

Na 65 minuten komt de cake er overheerlijk uit en nemen we allemaal een stukje. Hayley is tevreden en besluit achtste groepers huilen niet te gaan kijken. 
Jayden gaat even in zijn kamertje spelen met de lego. 

En wij, wij kijken even onze serie af en horen dan alweer de voetstappen op de trap. We kijken elkaar aan en schieten in de lach. 

Ja hoor, samen komen ze beneden en vragen, Wat gaan wij nu doen mama?? (papa heeft avonddienst namelijk dus die mag lekker naar zijn werk haha)

EvaD's avatar
8 jaar geleden

Zo iets simpels, maar het wordt zo gewaardeerd, die heerlijke dagen niks. Lekker alleen bij het gezin, geniet nog van de laatste uurtjes! ;)

peetje80's avatar
8 jaar geleden

Inderdaad opladen voor de volgende week haha. Dat heb ik zeker ook gedaan vandaag want ondanks de doen momenten heb ik heerlijk genikst voor mijn gevoel

TessK's avatar
8 jaar geleden

Klinkt heerlijk zo'n pyjamadag!! Daar kan ik ook zo van opvrolijken en vaak net genoeg om even op te laden.

peetje80's avatar
8 jaar geleden

15 jaar voor de het weten is het zo ver. Nee dan idd liever nog even lekker met mama een cake bakken hihi

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij peetje80?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.