Snap

Een half jaar na het stoppen van de pil, en nu...?

Ik zal 4 april altijd onthouden. De dag dat ik gestopt ben met de pil. Hoe gaat het nu, een kleine update uit mijn leven.

Na meerdere blogs over het een en het ander, hier nu een blog over hoe het er nu voor staat.

Gestopt met de pil, ontpillen, duur cyclus, hormonen en gewicht

Gelukkig heb ik niet echt hoeven te ontpillen, althans, niet als ik internet moet geloven. Maar goed, wie gelooft internet. Mijn cyclus heeft wat langer op zich laten wachten, maar ik werd na het stoppen van de pil ongesteld (vanwege de stopweek) en die cyclus duurde 40 dagen, toen was ik weer ongesteld. Ook heel fijn was het feit dat ik 3 dagen ongesteld bleek te zijn. Weliswaar met erg pijnlijke buikkrampen, maar het waren maar drie dagen. Ik heb wel een erg lange cyclus, 34 tot 37 dagen. Daar baal ik wel een beetje van, maar met mijn overgewicht, zou het me niet verbazen als dat bij trekt als ik wat afval. Dus daar ben ik maar hard aan gaan werken. Ik merk wel dat ik erg veel last heb van mijn eigen hormonen. Wat misschien raar klinkt, want iedereen zegt altijd: anticonceptie is rotzooi en ik ga er raar van reageren etc. Ik merk nu mijn lichaam het overgenomen heeft, dat ik veel ergere vreetbuien, chagrijnige dagen en supergoede dagen heb. Ik ben zeg maar super voorspelbaar. Ook ben ik, waarschijnlijk vanwege mijn eigen hormoonstelsel, 7 en een halve kilo aangekomen sinds ik gestopt ben. Dat was wel even slikken, maar goed.

Zwanger raken

Mijn moeder vertelde mij dat ze binnen no time zwanger was, alle vier de keren (mijn moeder heeft in totaal 4 kinderen). Mijn jongste zus is er een half jaar mee bezig geweest. Mijn oudste zus heeft verkleefde eierstokken, en heeft na veel IVF behandelingen twee mooie kinderen op de wereld gezet. Mijn schoonzusje is al 3 keer zwanger geweest, maar bij haar is het alle drie de keren fout gegaan (miskraam, BBZ en nog een miskraam). Ik ben zelf nog niet zwanger geweest en kijk elke maand uit naar mijn NOD waarop mijn menstruatie wel uitblijft. Ik ben wel eens een paar dagen overtijd geweest, alle symptomen erbij gedacht natuurlijk, maar er was niks aan de hand. Helaas pindakaas. Dus we zijn nog flink bezig.

Afvallen

Ik weeg nu 91,5 kilo, en blijf vasthangen. Maar daar komt verandering in, want ik ben er hard voor aan het werken, samen met de vriend. Mijn vriend is overigens nu rond de 82 kilo, hij woog eerst 92 als ik me niet vergis. Ik ben zo trots op mijn vriend, en hij zag er natuurlijk al goed uit, maar nu heeft hij ook dat zelfvertrouwen dat hij er goed uitziet. Heerlijk om te zien!

Diabetes

Ik heb het ziekenhuis eindelijk zo ver dat ik binnen nu en een maand een CGM krijg. Dit is een sensor, die mij verteld hoe mijn bloedsuikers verlopen. Hierdoor kan ik ze beter reguleren. Ik vind het een beetje eng, maar hoop dat het me veel hulp zal bieden. Maar daarover komt nog een andere blog.

Eind van het jaar

Het einde van het jaar is al in zicht. Wat gaat het snel dit jaar zeg! Ik kan me nog herinneren dat ik iets langer als een jaar geleden in eind 2015 mijn eerste blog hier schreef. Wat een raar idee en gevoel. Ik heb héél véél zin in het einde van het jaar. Op 5 december zijn ik en mijn lieverd 5 jaar samen. We gaan daarom in het weekend daarvoor naar London! Super veel zin, al heb ik nog nooit gevlogen (spannend!). Verder heb ik zin in kerst en natuurlijk in het nieuwe jaar! We hebben natuurlijk nog enkele maanden te gaan, dus wie weet ga ik het nieuwe jaar wel goed inluiden, met een baby in de buik en een ring om de vinger (mijn vriend en ik hebben het over trouwen gehad, maar zijn nog niet verloofd, dus hopen mag, zullen we maar zeggen :D!).

7 jaar geleden

Echt een top tip! ????

7 jaar geleden

Je moet toch zowiezo van 1 jaar uit gaan. En je er niet te veel mee bezig houden.

7 jaar geleden

Bij mij heeft het minstens 11 maanden geduurt voor ik zwanger was. Met prima gewicht, maar 4 x in die 11 maanden ong geweest. Ik deed dus iedere maand een test op dezelfde datum. Ookal word je niet ongesteld je kunt toch zwanger worden in juli was ik voor het laatst ongesteld en in nov was ik zwanger. De tweede ging sneller. Dit kun je niet regelen jammer genoeg. Ik vond die 11 maanden al lang duren, laat staan als je de medische molen in moet of dat het verkeerd loopt. Veel plezier in londen en succes met het afvallen. Doe het voor je eigen gevoel. En probeer niet te hard af te vallen. Ken iemand die dus wel heel snel afviel dat haar lichaam reageerden op annorexiastand ( ookal zat ze toen op gewenste gewicht) Maar doordat ze in korte tijd zoveel was afgevallen werd ze helemaal niet meer ongesteld.