Snap

Duidelijke TAAL!!!!

Dit is hoe ik mijn kinderen wil opvoeden. Jezelf verstaanbaar kunnen maken. Van kleins af aan. Zodat we elkaar begrijpen.

Het is NIET leuk als je NIET begrepen wordt.

Hoe vaak zie en hoor je niet dat kinderen gefrustreerd zijn omdat ze niet duidelijk kunnen maken wat ze willen, wat ze zien of wat ze voelen. En hoe frustrerend is dit voor de ouder? Je eigen kind niet helemaal kunnen begrijpen.

Wat zie je daar?

Als ouder ben ik snel geneigd om van alles in te vullen voor mijn kinderen. Wat hij denkt, wat hij voelt, wat hij wil en wat hij ziet. Toch kom ik er regelmatig achter dat wat ik denk niet altijd juist hoeft te zijn. Zo zat ik met Hugo (15 mnd) op de fiets en reden we langs de weilanden waar we paarden en schapen zagen grazen. Ik begon een gesprekje over de schapen omdat ik dacht dat hij deze dieren in het vizier had. Hugo produceerde een ontevreden geluid, bleef wijzen en maakte vervolgens het gebaar voor ‘paard’ met zijn vingers. ‘Sorry schat’, was wat ik kon zeggen, ‘mama begreep je verkeerd.

We begrijpen elkaar

Geen miscommunicatie meer. Maar elkaar begrijpen, van kleins af aan. Mijn kinderen leer ik een eenvoudige gebarentaal (babygebaren). Hiermee geef ik ze een taal in handen die zij kunnen gebruiken (vanaf 8 mnd), nog voordat zij kunnen praten. Het is ZÓ leuk als je elkaar écht begrijpt!

Herken je dat? Begrijp jij je kindje weleens verkeerd?

7 jaar geleden

Wat leuk te lezen! Heel herkenbaar :)

7 jaar geleden

Ik ben ook enorm fan van baby gebaren al praat mijn meisje de oren van je kop af... Met haar bijna 2 jr en 3 woord zinnen. Toen ze nog in de brabbel fase was hebben de gebaren veel duidelijk gemaakt met gevolg een vrolijk kind wat zich begrepen voelt en nu nog steeds gebruikt ze ze veel :)