Snap

Druk of niet. Sorry dat je het hebt gemist!

Waarom ik die druk er zo? Er zijn belangrijkere dingen.. ben je benieuwd wat..lees dan verder

Ik weet niet hoe ik het heb, maar leg mezelf altijd best een hoge druk op. En voor de kinderen zorgen en werken (32) en het huishouden doen. Ik wil het liefst leuke dingen doen met de kinderen. Dat ze zich lekker kunnen uitleven. Natuurlijk vind ik het ook heerlijk om lekker met ze thuis te zijn. Maar helaas hebben wel nog steeds geen kabouters die de vaatwasser,de was, het huis schoonmaakt of opruimd. Ik betrap mezelf regelmatig op dat ik meer bezig ben met het huishouden dan iets leuks doen met de kinderen. Ik probeer het vaak einde van een werkdag wat een zodat als ikeen vrije dag heb ook tijd heb voor mijn kinderen. En dan maar niet elke week een picobello huis. Die momenten zijn er wel,  alleen je loop je ze vaak mis. 

Zoals vandaag maar 3 dingen doen en de rest van de tijd, tijd vorm me kinderen. En natuurlijk zal ik die andere dagen ook hebben dat ik het speelgoed wat overal ligt, dat ik daar "gek" van word. Maar ik wil me mezelf meer bewust maken dat de momenten met mijn kinderen kostbaar zijn. Kostbaar voor mij, maar ik denk ook voor hun. Klinkt misschien heel dramatisch maar dat is het niet. 

Misschien een klein beetje. Je zal maar die moeder zijn geweest, die moeder in Barcelona, die haar zoontje heeft verloren bij die aanslag. Ook zij zal zich (denk ik) af hebben gevraagd: "waarom ben ik toen niet met hem gaan spelen?" enz. 

Het was mijn intentie niet om over de aanslag in Barcelona te schrijven, maar het maakt mij nu wel bewust dat je tijd met de kinderen kostbaar is, dan dat je vaatwasser is uitgepakt of de vloer schoon is.