Snap

Doen we niet een beetje té heftig?

Mijn vorige blog: ''Ik schaam me voor mijn beste vriendin - en daar schaam ik me dan weer voor...'' Maakt heel wat los.

Och och och wat is (bijna) iedereen het met elkaar eens: het gaan niet om het uiterlijk - het gaat om het innerlijk. Er worden heel wat conclusies getrokken die totaal niet waar zijn. Ik houd enorm veel van mijn beste vriendin bijvoorbeeld. Haar kwetsen zou ik verschrikkelijk vinden. Maar af en toe schaam ik me voor wie ze geworden is, dat is uiterlijk en kennelijk ook innerlijk, want (anders dan vroeger) interesseert het haar momenteel niet. Ik weet niet of het moet delen met haar, een gesprek aangaan. Ik schreef de blog om het kwijt te kunnen en was benieuwd of er herkenning was. 

Geen herkenning, wel een paar medestanders (gelukkig) en een hele hoop felle reacties. Ik zal er maar niet allemaal op in gaan, want er wordt nogal wat geroepen wat nergens op gebaseerd is: 

  • Dat ik dieronvriendelijk make-up (plamuur) gebruik
  • Dat ik geen tijd aan mijn kinderen besteed
  • Dat ik een slecht mens ben
  • En de rest laat ik achterwegen... 

Ook zei ik dat ik me schaamde voor mezelf dat ik me voor haar schaam. Ik baal ervan maar het is zo, onbewust maak ik me zorgen wat anderen denken en vinden als ik met haar ben. 

Daarom kan ik een slechte vriendin zijn. Ik vind dat ik een slechte vriendin zou zijn als ik mezelf er niet voor zou schamen. Ik vroeg me af of dit ook speelt bij anderen. Kennelijk niet. Maakt het niet uit wat/wie of hoe iemand eruit ziet die naast je loopt. Mooi gezegd, maar ik vraag me serieus af wat je zou doen als je in mijn schoenen stond. 

Moeders, moekes, fotomodellen - thanks voor jullie mening. Ik ben er even klaar mee. Tabee.

6 jaar geleden

Sterkte! Gelukkig zijn er nog wel personen die tips geven in plaats van enkel kunnen afzeiken (en mijns inziens, hier niet op mamaplaats thuishoren!). Het mooie is dat personen die je steunen (ofwel het onderwerp iets breder kunnen bekijken en niet zo kortzichtig zijn) ook nog eens nare opmerkingen krijgen. Is mamaplaats hiervoor bedoeld? Sorry hoor dames maar ik vind het absurd om iemand zo aan te vallen. Kritiek mag maar wel op een normale manier. Ik wordt graag besties met deze dappere dame en haar vriendin...wel denk ik dat het belangrijk is het gesprek eens aan te gaan. Vaak speelt er meer waardoor iemand minder aandacht aan zichzelf besteed en kan iemand best wat hulp gebruiken. En zo niet, dan zal dit ook blijken en heb jij geprobeerd. Niet iedereen hoeft even veel interesse te hebben in kappers, merkklefing en make-up (heb ik zelf ook niet!!! Ondanks dat deze conclusie door de moedermaffia hier werd getrokken). Wel is het best normaal er gewoon verzorgd uit te zien als je op pad gaat. En voor al die moeders hier die lekker willen sloddervossen (en dan bedoel ik niet thuis op de bank maar als je uitgaat), doe je ding!!! I dont care . Behalve als je mijn vriendin bent want dan maak ik het bespreekbaar (uit liefde!!! Niet uit schaamte!!)

7 jaar geleden

Ik heb gezien wat er gebeurde en het klopt dat er heel veel bagger gegooid is. Dat is niet eerlijk. Je blog heeft in de nieuwsbrief gestaan èn op fb. Dat trekt lezer en reacties. Vaak komen dat soort blogs op fb omdat het lezers trekt. De reacties hadden best wat genuanceerder gemogen zelfs al is men het niet met je eens. Dan druk ik mij zachtjes uit. Kennelijk ontbreekt het mensen aan inlevingsvermogen. Het spijt mij als mijn reacties bot bij jou binnen kwamen. Dat was niet mijn bedoeling. Ik heb geprobeerd om mijn reacties zo fatsoenlijk mogelijk te houden maar ben daar ook niet altijd geweldig in. Je zou ook voor dit soort blogs een anoniem account kunnen aanmaken of als je ziet dat de reacties te erg worden je blog in concepten zetten. Dat doe je door onderaan je blog op bewerken te klikken en daarna onderaan opslaan als concept. Vervolgens zou je zelfs kunnen overwegen om je blog te verwijderen. Ik kan mij als ik goed nadenk jouw situatie wel een beetje voorstellen. Ik zou mijn familie bijvoorbeeld ook niet zomaar naar iedereen die ik ken mee nemen of andersom. Dat past niet bij elkaar en ik weet dat het mis gaat. Dat heeft te maken omdat beide partijen niet te veranderen zijn. Ook wil ik niet dat zij zich zorgen maken om mij. Sorry maar het is nu eenmaal zo. Ik geloof best wel dat je je zorgen maakt om je vriendin, zeker als ze vroeger zo anders was. Jullie zijn niet voor niets vriendinnen geworden en gebleven. Vraag haar gewoon waarom ze die dingen niet meer doet. Misschien komt er een heel verrassend antwoord uit. Wie weet heeft ze het wel veel drukker dan ze laat blijken en zou ze graag weer eens leuk in de make-up willen en gezellig naar een mooie en fijne plek om plezier te maken. Soms kan het zo zijn dat moeder zijn meer vraagt dan je hebt verwacht en als dan eens een vriendin jouw wil helpen door bijvoorbeeld een uurtje op te passen zodat je er mooi uit kan zien voor een uitje zou ook heel fijn kunnen zijn. Sterkte met al die botte reacties. Laat je alsjeblieft niet afschrikken door dit soort reacties en hoe naar het ook klinkt, de redactie heeft jouw blogs nodig omdat het lezers trekt en inkomsten kan genereren door de reclames die in de blogs geplaatst worden.

7 jaar geleden

Zijn ook tips gegeven tussen alle afkraak reacties door. Vraag of ze mee gaat naar de sportschool, ga mee winkelen zodat jij of je stylingvriendin haar tips kan geven, is ze jarig geef een cadeaubon voor een goede kapper. Je hoeft het niet bot in haargezicht te zeggen, maar ik denk dat het gaat verwateren als je er niks mee doet. Maar ik stuur mijn wederhelft ook weleens terug naar boven met de mededeling, zo ga ik niet naast je lopen ;) ( mijn vriend kan dat wel hebben) Maar ik zou niet vallen oven geen make up, of een makkelijk knotje. Bij een vriendin. En als zij zich prettig voelt in een joggingbroek is dat haar ding. Maar ik zou dan wel zeggen in een spijkerbroek zie je er leuker uit.