Snap

DIT IS HOE IK MIJN KINDEREN WIL OPVOEDEN

Als moeder met een pedagogische opleiding en achtergrond weet ik heel goed hoe je ik mijn kinderen zou moeten opvoeden....

na weer een slapeloze nacht ga ik naar mijn engeltjes die met geen enkele mogelijkheid uit bed te krijgen zijn. Natuurlijk ben ik te laat opgestaan en heb ik eigenlijk geen tijd om te luisteren naar de dromen van Saar. De poppen van Lot  moeten ook nog ondergestopt worden en een schone pyjama aan  dus ik tel tot 10.. en dan nog een keer omdat Poes ook nog ondergestopt moet worden en ze niet de jurk aan wil die ik heb uitgekozen.
Ik tel gedurende de dag zo'n 10 driftbuien van een kind in de peuterpuberteit en 2 x een grote mond van een vermoeide kleuter. Wanneer ik mijn best heb geeaan om een lekkere verantwoorde maaltijd op tafel te zetten, ziet mijn keuken eruit alsof er een bom is ontploft, en na 2 happen te hebben gegeten is de lol er voor die kleintjes af. We proberen nog even om de dag door te nemen. Hoe was jouw dag ? Nee Lot, je mag de lasagne niet in je haar smeren en Saar, dat is geen broccoli maar bloemkool en dat lust je wel..
Ik neem me voor om morgen écht meer tijd te nemen om de poppen van Lot onder te stoppen en naar Saar haar dromen te luisteren. Ik ga morgen knutselen met wc rollen en een cake bakken met fondant. Ik lees een verhaal van 10 pagina's en ga daarna nog een half uur bij ze in bed liggen om gezellig te kletsen, knuffelen en te kletsen.
Het lukt me écht niet altijd om mijn schatjes op te voeden zoals ik het graag zou willen maar ik doe mijn best!   Ik hou van ze, zorg dat ze zich veilig en geborgen voelen. We luisteren naar elkaar, hebben respect voor elkaar en geven elkaar de vrijheid om te zijn wie we zijn. En we maken grapjes.. heel veel grapjes!