Snap

Deze is voor alle papa's (to be)

Deze blog is voor alle papa's en papa's to be. Papa zijn is meer dan alleen een zaadje planten.

Laat ik met deze quote beginnen.

Any man can be a father, but it takes someone special to be a dad!

Papa zijn of worden is niet alleen een zaadje planten! Je leven zal namelijk al veranderen vanaf het moment dat jouw zaadje, dus je kindje, gaat groeien. 9 maanden lang laat je vriendin/vrouw heel veel dingen om jouw kindje al de beste zorg te geven. Terwijl jij een biertje pakt, zit zij aan het water. Terwijl jij biefstuk eet, zit zij met het water in haar mond, want zij mag dat niet. Wanneer jij een broodje filet besteld, kan ze je wel vermoorden, zij moet dit laten staan. Kortom, zelfs in de periode dat je vrouwtje zwanger is, veranderd je leven al. Probeer rekening met haar te houden, voor haar is het ook niet makkelijk! Help haar met het huishouden, neem haar dingen uit handen. Laat haar ook genieten van de periode met jullie wondertje in haar buik! 

Na 9 maanden komt jouw wondertje ter wereld. Onthou 1 ding, zij heeft het zwaar tijdens de bevalling, zij is keihard aan het werk. Niet jij, jij kijkt alleen maar toe. Laat grapjes en ongepaste opmerkingen achterwege! Nu begint jouw nieuwe leven pas echt. Je kan er op rekenen dat je slapeloze nachten gaat krijgen. Fijn he? Dat je dan de kraamhulp hebt de eerste week? Als de kraamhulp er is, kan jij bijslapen. Maar denk je dan ook even aan de mama? Zij heeft jullie kindje op de wereld gezet. Dus haar lichaam moet nog herstellen. Ook zij is moe, ook zij wil slapen! Ze zal haar lichaam verafschuwen en ook zij moet wennen aan de nieuwe situatie! Ze is ineens een mama. Ze heeft een kindje om voor te zorgen. Dus het zou fijn zijn als manlief haar dan helpt en ondersteunt. De eerste week met de kraamzorg zing je makkelijk uit. Het huishouden wordt grotendeels gedaan, de mama en baby worden verzorgd en met een beetje mazzel staat je avond eten ook klaar, zodat je het alleen hoeft aan te zetten. Je hebt lef als je dan nog aan je vrouw vraagt of zij het eten wil maken omdat JIJ honger hebt. En wij begrijpen echt wel dat je je newborn wil showen aan iedereen, maar hou daarbij rekening met de mama en baby. Zij hebben hun rust keihard nodig. Laat dus niet al je vrienden s'avonds komen om vervolgens met een biertje op de bank, voetbal te gaan kijken.

De kraamhulp vertrekt na een week, nu staan jullie er alleen voor. Jij gaat waarschijnlijk weer aan werk, vrouwlief is thuis met de baby. Nu breekt een hele spannende periode aan. Zij moet nu echt alles alleen doen. Voor zichzelf en voor de baby zorgen, eventueel zelfs nog voor huisdieren. Het is een hele dagtaak waar je in moet komen en dat lukt niet 1,2,3. Als jij dan thuis komt van je werk en er staat geen eten klaar, begin daar dan niet over! Vraag hoe haar dag was, hoe de kleine het gedaan heeft en wat ze wil gaan eten. Dan kan jij daarop in spelen en kan JIJ het eten gaan maken, of bestellen natuurlijk als je voor de makkelijke weg kiest. 

Je vrouw zal haar lichaam de eerste weken na de bevalling vreselijk vinden. Het is niet meer van haar. Er zit geen baby meer in haar buik, maar zo lijkt het misschien nog wel. Geef haar complimentjes, laat haar merken dat je haar nog steeds graag ziet. Dat je trots op haar bent en dat je nog meer van haar houdt! Ze is nu niet alleen jou vrouw maar ook de moeder van jou kindje! Zij heeft tot nu toe alle zorg voor jullie kindje gedragen, nu moeten jullie dat delen!! Toon haar het respect wat ze verdient! 

Nu jullie kindje er is zal je toch echt je leven moeten veranderen. Je zal dingen moeten laten. Je kan niet meer elk weekend dronken in de kroeg hangen tot de volgende ochtend, hele dagen weg zijn zonder te communiceren of allemaal uitjes voor jezelf plannen. Je hebt nu een gezin! Je zal moeten schakelen. Je zal zorg moeten dragen voor je kindje, want ook vrouwlief wil wel een keer ALLEEN de deur uit kunnen. Je moet een papa zijn, je kindje kunnen voeden en kunnen verschonen. Herkennen welk huiltje waarbij hoort, zodat je in kan grijpen. Dat ga je niet onder controle krijgen door alleen maar weg te zijn. Mama moet de baby met een gerust hart achter kunnen laten bij de papa!!  

Je hebt zelf gekozen voor een leven met een kindje. Nu is het tijd om echt volwassen te worden. Jij bent hier nu een papa, dus een volwassen persoon, en je kindje, die heeft jouw nodig!! Sta klaar voor je vrouw en kind, help waar kan! Snap je iets niet, vraag het dan in plaats van niks te doen. Communiceer! 

*Blijf samen leuke dingen doen, dat is heel belangrijk voor je relatie!

*Laat je vrouw alleen de deur uit gaan, ook zij heeft behoefte aan haar eigen ding, niet alleen jij! 

*Ga met je gezin leuke dingen doen. Een wandeling kan soms al genoeg zijn. Maar qualitytime is heel belangrijk, zeker voor de vrouw en de binding met je kind!

En tot slot, 

Wees een vader!! Niet een man die alleen maar zijn zaadje plant en niet naar zijn oogst om kijkt!! 

6 jaar geleden

Want niet alle mannen zijn zo moest er staan.

6 jaar geleden

Wat een naar verhaal zeg. Bah! Ik herken me partner hier totaal niet in. Die biefstuk, dat wijntje kon me allemaal niks schelen ik droeg mijn wederhelft in mijn buik. Ook voor mijn vriend zou er een hoop gaan veranderen, ik was de makkelijkste niet in onze zwangerschap dus lieverd geniet van je biertje je biefstuk en nog zoveel meer. En mijn vriend nu is een ontzettend lieve vader. Als ik moe ben gaat hij uit bed en ik heb tijd voor mezelf wanneer ik daar behoefte aan heb. Spijtig te lezen hoe jij overal in staat en de mannen zo hard afkraakt. Misschien moet je dit blog is aan je vriend/man laten lezen want volgens mij heb jij behoefte aan alles wat je beschrijft over de "mannen" Dus communiceer zoals je zelf beschrijft. Maar richt dan dit blog aan je eigen vriend/man want niet alleen vaders zo!

7 jaar geleden

Zow... dat is nogal wat allemaal. Wat vervelend om te horen dat je zo'n slechte ervaringen hebt opgedaan. Wees gerust, echt niet elke vent is zo, dus ook voor jou is er nog hoop! En mensen kunnen veranderen, zeker bij zo'n ingrijpende veranderingen in je leven. ;-) Overigens ben ik ook een papa "just be" ipv "to be", maar ik kan me ook in niks herkennen wat hier staat beschreven over "de man". Ik zal niet ontkennen dat het soms moeilijk is om die omschakeling te maken, maar mama heeft daar net zo goed moeite mee en beide maak je fouten. Dat zal overigens ook nog wel even zo blijven, de wegen naar Rome zijn ook niet van vandaag op morgen gebouwd. Sterker nog ze hebben er een heleboel moeten bouwen want er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Als ik je een tip mag geven, communiceer! En blijf dat ook vooral doen! Als jij vindt dat je vent zich als een neanderthaler blijft gedragen, dan wordt het tijd dat je hem tot de orde roept. Ben ook duidelijk en concreet, want "stille hints" of "rooksignaal en tromgeroffel" zijn allemaal van die dingen die de meeste mannen niet snappen.

7 jaar geleden

Mindy, het gaat denk ik in onze reactie ook niet over omtoveren tot perfecte papa, want ook geen enkele mama tovert om in een perfecte mama, maar een man neerzetten als zuipende kroegtijger die zijn vrienden voorop stelt, is geen man die toe is aan het vaderschap. Elke vader, of papa, heeft puntjes waar hij in zou kunnen veranderen. En naar mijn mening heeft dat niets te maken met niet willen, maar met het feit dat de mama die taken automatisch op zich neemt en hij dus niet inziet dat hij die taken ook over kan nemen. Ik vind persoonlijk dit een heel kortzichtige blog. Ik lees vooral veel frustratie, die niet op de man geuit moeten worden.