Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De tien leukste voorleesboeken voor kleuters

Heerlijk om lekker met je kleine op schoot een boekje te lezen. Even quality-time voor jullie samen. Even lekker weg in een wereld van fantasie, sprookjes en nog veel verder. Maar wat zijn nou leuke boeken om voor te lezen? Hieronder vind je mijn persoonlijke Top 10 voorleesboeken voor kleuters.

Woezel en Pip

Wie kent deze twee leuke hondjes nou niet? Ze beleven samen in de Tovertuin de allerleukste avonturen. De avonturen gaan ook over dagelijkse bezigheden zoals opruimen, samen spelen, ziek zijn, naar school gaan en ga zo maar door. De voorleesboeken zijn heerlijk om te lezen omdat ze erg leuk geïllustreerd zijn.

Sprookjesboeken

Welke ouder kent nou niet de verhalen van Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester, etc. Kinderen kunnen er helemaal bij weg dromen. Lekker in die fantasiewereld dromen dat je een prinses, prins, ridder of wat dan ook kan zijn. Sprookjes zijn er in alle maten en soorten en de boeken over de sprookjes ook.

365 Verhaaltjes Boeken

Voor het slapen gaan nog een klein verhaaltje? In de 365 verhalenboeken staat voor iedere dag een klein verhaaltje voor het slapen gaan. De boeken heb je in dierenverhalen, maar ook in 365 sprookjes voor het slapen gaan, 365 kabouter verhalen. Kortom genoeg kleine verhaaltje voor, voor het slapen gaan.

Dribbel

Vroeger waren mijn broer en ik al helemaal gek van Dribbel boekjes, de kijk-achter-de-flap boekjes. Eerst de bladzijde lezen en dan achter het flapje zoeken wat dat gekke hondje nu weer uitgehaald had. Super leuke interactieve boeken voor je kindje.

Disney Boekenclub Boeken

Indien je lid bent van de Disney Boekenclub ontvang je ieder maand een leuk Disney boek op de deurmat. Met daarbij een CD met de verhaaltjes en liedjes erbij. Ook ontvang je er een stickervelletje bij en een kaart. Je ontvangt Disney boeken met de ‘oudere verhalen’, zoals Lady en de Vagebond, Peter Pan, etc. Maar ook verhalen van Handy Manny, Jack en de Nooitgedachtland Piraten, Cars, de Disney Prinsessen en natuurlijk van Mickey Mouse. Ook hebben sommige boeken twee wat korte verhaaltjes. Ideaal om voor te lezen. En kinderen herkennen de hoofdrolspelers van de Disney films of Disney Channel.

Rupsje Nooitgenoeg

Dit kleine rupsje eet en eet en eet en eet….. en dan. Tja dat gaan we niet verklappen! Maar het is een heel leuk en kleurrijk boek voor kinderen. Verkrijgbaar in diverse soorten en maten.

Dick Bruna boekjes

Nijntje, lief klein Konijntje, beleeft vele (allerdaagse) avonturen. Maar ook heeft Dick Bruna leuke boekjes geschreven over de vriendjes van Nijntje. De boekjes van Dick Bruna zijn leuk voor heel jong tot een stuk ouder. Er zijn boekjes met veel tekst en boekjes waar het vooral gaat dat het kind het plaatje herkend en kan benoemen wat het ziet.

Winnie the Pooh

Pooh-beer, Knorrtje en Teigertje, dikke vrienden van elkaar. Ze beleven vaak gekke en leuke avonturen met Eye-Ore, Konijn, Uil, Kanga en Roo. Mijn dochter is hier helemaal weg van. De verhalen van Winnie the Pooh en zijn vrienden zijn ook in overvloed te vinden. En stuk voor stuk leuke verhalen met daarin ook wel een boodschap.

Kikker

Deze boeken geschreven door Max Velthuijs gaan over Kikker. Deze kikker beleeft ook allerlei avonturen en gaat vaak op pad met een van zijn vriendjes. De boekjes heten allemaal Kikker en …. Zo zijn er boekjes Kikker en Eend, Kikker en zijn Vriendjes, Kikker en Varkentje, Kikker en de Warme Dag. Kortom voldoende avonturen om je in te verdiepen.

Boekjes met Liedjes erin

De boekjes die hier ook heel erg favoriet zijn, zijn de boekjes met liedjes erbij. Eerst een verhaaltje lezen en dan daarna het juiste drukknopje zoeken om het bijbehorende liedje te luisteren. Ook zijn er boekjes met liedjes, waarbij je juiste het knopje moet indrukken en dan de tekst uit het boekje mee kunt zingen. Leuk om te lezen en nog muzikaal ook!

Boekjes zijn er dus in alle soorten en maten. Een kind zal langer geïnteresseerder zijn in boekjes die hij/zij leuk vind. Dus vooral de figuren of onderwerpen die hij/zij leuk vindt. En die zijn sowieso te vinden! Veel leesplezier!

Heb jij nog tips voor leuke voorleesboeken voor kleuters? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Kim

10 jaar geleden

Lastig om een top 10 samen te stellen, want die is voor iedereen totaal anders verwacht ik. Hier vinden ze Bobbi erg leuk, Balotje, zoekboeken (Nederland van Charlotte Dematons is een heel mooie) en ik merk dat ze de illustraties van Noelle Smit zeer waarderen :-)