Snap

De tablet van mijn zoon.

Mijn zoektocht naar een geschikt spelletje voor de tablet bleek moeilijker dan ik dacht.....

Toen mijn oudste 3 werd kreeg hij een tablet.
en nee ik ga mij niet verantwoorden of het goed is voor zo'n jong kind en of hij niet beter buiten kan spelen of met echt speelgoed etc etc.
want ik weet dat dat wel goed zit met hem en daarbij is de tablet echt een uitkomst gebleken.

maar zo af en toe kijk ikzelf eens op zijn tablet om te kijken hoe het er voor staat en er wat nieuwe games op te zetten.
zijn neefje heeft namelijk ook een tablet en ook "leuke" spelletjes die hij niet heeft en of mama die er bij hem ook op wil zetten.
want nee hij kan niet zelf zomaar van alles downloaden.
toch handig zo'n kinderslot ;).

Nu waren we dus ruim een jaar verder en er staan toch wel wat dingen op die voor een 4 jarige wel een beetje euh kinderachtig (ja hoor) waren.
dus mama 's avonds naar de playstore en eens rondsnuffelen wat er zoal voor leuke en hopelijk ook leerzame spelletjes op staan.
en mijn verbazing en ook walging groeide met dat de tijd verstreek want wat een hoop walgelijke dingen kun je spelen zeg!
nu ben ik niet totaal achterlijk en weet ik ook echt wel wat er op het internet te vinden is, maar we zijn het er toch over eens dat dat dan ook dingen zijn bedoeld voor wat oudere kinderen, soms zelfs volwassen kinderen ;).

Toen hij de tablet net kreeg zag ik ook al wat dingen erop staan waar ik mijn vraagtekens bijzette, want het is toch voor de allerkleinste al mogelijk om hem te gebruiken.
Een spelletje waar je als zombie rondloopt en andere mensen opeet en moet proberen om niet tegen auto's of bommen aan te lopen of in gaten in de weg te vallen, hmm niet echt mijn idee van een leuk kinderspelletje, maar de zombies zagen er wel schattig uit. (ja echt he!)

even terug naar de playstore dus,
mijn oog valt op een spelletje waarbij je een huis moet schoonmaken en opruimen (meer voor meisjes, maar toch)
doordat ik hierop gekeken heb geeft de store me meer opties die hiermee te maken hebben en zo kom ik op een spelletje waarbij je een klein meisje (babynogwat heette ze) helpt bij haar huishoudelijke klusjes (de was, stofzuigen, strijken etc) want als ze dit allemaal gedaan heeft mag ze mooie kleren uitzoeken en met haar moeder naar de speeltuin.
leuk dat er een "verhaal" achter zit, maar riekt dit niet een beetje naar kinderarbeid?
dan valt mijn oog op een spel waarbij je een moeder moet helpen met bevallen, say what? jaaa bevallen!
ook het gezicht van Lief sprak boekdelen toen ik het tegen hem zei haha.
ok het gaat dan wel middels een keizersnee (alsof dat zoveel beter is) maar het blijft in mijn ogen nogal gross!
en het gaat compleet met mondkapje voor de moeder in spe en ontsmetten, en klemmen etc.
dus mocht de nood hoog zijn beste medemama's je eigen kind zou kunnen helpen!
Lief oppert nog of ik er geen melding van kan maken, maar als ik verder scroll zie ik al dat dat geen zin heeft, want er zij nog zeker 7 soortgelijke spellen.
en dat is niet het enige wat je kunt doen op een virtuele operatietafel, oh nee alles wat er aan een mensenlijf zit, kun je in de game wereld wel opereren, armen, benen, neuscorrectie, zelfs de tandarts word overbodig!

ok denk ik dat word hem niet, we gaan het in een andere hoek zoeken, misschien een boerderij spelletje?
leuk hij mag een gewas uitzoeken, planten, bewateren, laten groeien en oogsten.
ik download hem om vervolgens eerst zelf te kijken hoe het precies gaat en of het echt wat voor hem is.
(ja zo doe ik dat altijd, want zoals ook nu bleek kun je nog wel eens voor een onaangename verassing komen te staan)
het duurt gelukkig niet lang voor de gewassen gegroeid zijn, want voor een 4 jarige met de aandachtsspanne van een goudvis wordt het dan natuurlijk al snel saai!
wanneer de gewasjes op de helft zijn krijg ik last van "ongedierte", muizen, konijnen en vogels.
ik kan kiezen uit drie dingen; een kat, een hond en een vogelverschrikker.
Ik kies het laatste en deze rent een rondje (en ik denk dat is raar een rennende vogelverschrikker) en verjaagt zo de vogels.
dus voor de andere 2 moet ik nog wat anders inzetten, goed dan de kat maar, hij rent naar de muizen en vreet ze op!
euh wat? ja je ziet hem ze gewoon echt opeten!
ja wat had ik dan verwacht? dat hij boe zou roepen en dat de muizen dan weg zouden rennen van schrik?
ik ben het er niet helemaal mee eens, maar er rest me nog een laatste beest wat aan mijn gewassen knaagt.
Die hond zal toch wel gewoon blaffen?
Nope in dit spel eten honden konijnen, en omdat beide beesten wat groter zijn dan de vorige krijg ik ook een wat beter beeld hierop.
ik ga niet in detail vertellen wat je dan ziet, maar ik heb het spel eraf gehaald!
snel download ik een spel van de Paw Patrol en Blaze en nog 1 waar hij vormen, letters en cijfers leert en leg hem aan de lader.

even later lig ik lichtelijk getraumatiseerd in bed en vraag me af, ben ik nou zo moeilijk? of kan dit echt niet?
Ik val in slaap met de blije gedachte dat er een kinderslot op de tablet zit en ik er voorlopig nog even voor kan zorgen dat mijn zoon geen open hart operaties gaat uitvoeren, op het idee gebracht wordt om het konijn van de buren aan een hond te gaan voeren en gewoon na 2 rondjes racen met Blaze, buiten op de trampoline de kreten van de hondjes van de Paw Patrol nadoet.

8 jaar geleden

Oops should have read the other comments, other are having the same <a href="http://evccwogfs.com">prbaoem.Mlybe</a> there adding the monetize option and copyright checking all the new uploads?

8 jaar geleden

It's much easier to unntsreadd when you put it that way!

8 jaar geleden

Wat een vage apps zeg!! Bah! Gelukkig heb je uiteindelijk wel iets leuks gevonden en lekker dat kinderslot erop houden! XD

8 jaar geleden

Er zijn heel veel goede apps voor kleine kinderen, ook heel veel leerrijke apps. Ok, ook vaak in het engels, maar persoonlijk stoor ik mij daar niet aan, ik heb als kind ook gewoon alles in de originele talen gespeeld en zo heb ik vlot engels leren spreken op mijn 8 jaar... Je hebt pajama sam, freddy fish, moy (en al zijn varianten en de minispelletjes dat daarin zitten) furby. Er zijn websites waar je bundles kunt kopen voor een euro of 5 voor 5-15 apps. (En het leuke is dat de opbrengst naar een goed doel gaat) De apps die je aanziet als niet kunnen kan je altijd rapporteren. We moeten onze kinderen natuurlijk niet gaan traumatiseren met eat-kill apps :D