Snap

De keuzes rond om Sinterklaas

​Hoe ziet jullie Sinterklaas eruit? Vinden jullie het ook zo lastig om te kiezen hoe veel cadeautjes nog leuk is en wat te veel is?

Nu Nino bijna 2,5 jaar is vond ik het tijd om hem ook te introduceren in het gekkenhuis van Sinterklaas. Zelf vond ik Sinterklaas leuk als kind maar kerst altijd nog leuker (niet zo gek want dat vierden we altijd bij mijn Duitse familie heel erg uitgebreid). Sinds ik juf ben van de kleuters moet ik je bekennen dat ik Sinterklaas minder leuk ben gaan vinden. De kinderen zijn altijd nog super enthousiast alleen daardoor ook totaal op en omdat Sinterklaas zo lang en zo heftig en veel is heb je drie weken lang huilende en zeurende kinderen in de klas. Ik ben dan eigenlijk ook van mening dat Sinterklaas best wat minder lang en uitgebreid mag worden aangeboden. Nu kan ik Sinterklaas best nog even stil houden bij Nino en toch nu ik zelf een kind heb wat aan het de feestvreugde mee mag doen vind ik het stiekem toch wel leuk en neem ik hem mee in de liedjes, het schoentje zetten en de cadeautjes op pakjes avond. Op de crèche hebben ze sinds dit jaar besloten het minder heftig te vieren zonder bezoek van Sinterklaas en als juf snap ik dat geheel maar als moeder merk ik dat ik het toch jammer vind en dit terwijl er grote kans is dat Nino de pieten en Sinterklaas dood eng vind. Tja, lekker dubbel ben ik dus, blijkt maar weer.

De intocht hebben we niet bezocht, Nino voelde zich niet lekker en het was precies tijdens zijn dutjes tijd. Wel wil ik met Nino naar een speeltuin aankomend weekend waar Sinterklaas ook op bezoek komt, op die manier kan ik Sinterklaas en het concept van die oude man en zijn pieten hopelijk op een veilige manier introduceren aan Nino.

De eerste keer schoen zetten heeft Nino afgelopen zaterdag mogen doen. Binnenkort mag hij weer, ik denk dat hij het dan steeds beter gaat snappen, maar echt zin heb ik vooral in pakjesavond. Het weekend voor Sinterklaas gaan we met mijn schoonfamilie naar een huisje en vieren daar Sinterklaas. Eerst voor Nino (Zosja heeft er immers nog niet echt iets aan) op de ouderwetse manier met cadeautjes (vooral voor Nino dus) en dan 's avonds als hij op bed ligt met een leuk spel voor de volwassenen. Dat wordt vast weer gezellig. Nu zit ik nog even met het dilemma cadeautjes. Het liefst geef ik hem alles wat leuk is voor zijn leeftijd maar dan verwen ik hem toch echt te veel, steeds vraag ik mij dan ook weer af is het niet te veel, hoeveel is nog leuk? Ook daar ben ik lekker dubbel in en geef ik hem waarschijnlijk toch weer meer dan eigenlijk goed zou zijn voor hem. Oei, daar gaan al die leuke opvoedadviezen die ik normaal heb zo het raam uit.

7 jaar geleden

Wij hebben een vast bedrag per jaar wat de kinderen krijgen met sinterklaas alle 4 een gelijk bedrag en voor dat bedrag probeer ik zoveel mogelijk te kopen wat op hun wensenlijstje staat.