Snap

De grappigste uitspraken van mijn bijdehante peuter

Dochterlief Lola is een echte bijdehante kletskous, ze zegt werkelijk alles wat ze denkt. Dat resulteert in de meest hilarische uitspraken!

Twee maanden geleden verzamelde ik al eens de grappigste en liefste uitspraken van mijn peuter Lola. Inmiddels kan ik er bijna dagelijks wel één of meer op mijn lijstje bijschrijven want dit ze bijdehante tante weet van geen ophouden en zegt werkelijk alles wat ze denkt. Regelmatig kom ik niet meer bij van het lachen om wat ze soms zegt. Geweldig, die (eigen)wijze peuterpraat. 

Vandaag deel ik er weer een paar met je:

"Ik wil met jij praten, mama! Jij moet even stil zijn!"

 • Wanneer ze in bed ligt en papa haar nog een kusje en knuffel komt geven zegt ze helemaal enthousiast "Ik ga een scheetje laten!"
 • Terwijl we lekker wraps eten met verse guacamole zegt ze ineens "Kijk, ik heb lijm!"...terwijl ze naar de guacamole op haar wrap wijst.
 • Wanneer vriendlief en ik even een serieus gesprek proberen te voeren (als twee volwassenen), en Lola eventjes geen aandacht krijgt begint ze óf dingen te doen die niet mogen óf zegt ze "Ik wil met jij praten, mama! Jij moet even stil zijn!"
 • Tijdens het avondeten eten we pannenkoeken en Lola heeft binnen 10 seconden haar beker melk leeg. Ze zegt "ik wil graag melk,mag ik melk?" Papa; " eerst je pannenkoek eten,daarna krijgt je melk". Zonder aarzeling draait Lola zich om naar mij en vraagt; "mag ik van jou melk?" Kleine slimmerik!
 • Lola en ik gaan samen ontbijten. Ze schuift de stoel naast die van haar naar achter en klopt met haar handje er op... "Ik ben jij vriend mama....Jij mag naast mij zitten. Dan drinken we samen melk" *smelt!*

"Ik doe mijn laarsen aan, koud buiten is het"

 • "Als je dorst hebt dan pak je water. O nee...Als je dorst heeft dan mag je water drinken..doe maar nou water drinken. En klein beetje. Kijk maar, ik doe nou water drinken." Dit soort hele verhalen komen regelmatig voorbij van mijn kleine wijsneus.
 • "Ik doe mijn laarsen aan, koud buiten is het".
 • "Mijn buikje zegt honger", zegt ze,en wrijft over haar buikje. "Is lekker ..heb jij goed gemaakt mama". De Brinta pap is goed gekeurd, haha.
 • "Hij wil niet opgegeten worden!" zegt ze over een stukje brood wat naast haar bordje valt.
 • "Heyyyy dit is mijn liedje" roept ze wanneer ze een liedje hoort wat ze kent.
 • Wanneer Lola een "fontijn-staartje" heeft en haar eigen schaduw ziet bewegen roept ze "kijk eens..mijn staartje danst mee!", terwijl ze in haar stoel zit te wiebelen van links naar rechts en haar schaduw ziet dansen.
 • "Als het een moeilijk liedje is, dan mag je rechtop zitten". Ik heb geen idee waarom je het anders niet mag hoor, haha!
 • "Ik ben jij vriend! Papa is ook mijn vriend". "En wie is er nog meer jouw vriend?", vraag ik haar, waarop ze antwoord;" Coco, papagaaitje leef je nog...". "En wie nog meer?"; vraag ik. "Lucas...is die dan hier???", vraagt ze. "Weet ik niet", antwoord ik haar. "Kijk, papa is er niet, die papa is werken. Mama is hier en Coco is aan het slapen", verteld ze wijs. "En wat is Lola aan het doen?", vraag ik haar. "Aan het eten", antwoord ze, waarna ze eindelijk weer een hap van haar boterham neemt.

"Ik heb gepoooeeeehoooeeeeppppt!!!"

 • Lola helpt met mandarijnen schillen en zegt; "dat vind ik niet zo lekker", wanneer ze de velletjes er af haalt. Wanneer ze daarna de mandarijntjes opeet zegt ze "smikkel smikkel",haha.
 • Soms kan onze puberpeuter behoorlijk overstuur raken (om helemaal niks wel te verstaan....wat vast erg herkenbaar is voor peutermama's). Om haar rustig te krijgen op zo'n moment doen we een soort ademhalingsoefening met haar...eigenlijk is het niet meer dan inademen en langzaam uitademen. Soms verteld ze tegen zichzelf ineens dat ze dit moet doen, maar zo laatst ook tegen een Duplopoppetje; "Ga maar even zitten,dat word je rustig van".
 • Wanneer mevrouwtje 's avonds in bed ligt komen er altijd nog hele verhalen voorbij om zo de dag nog even te verwerken. Ook uitspraken als "Ik heb gepoooeeeehoooeeeeppppt!!!", of "Nageeeelltjjeeeee", (wanneer er een nageltje geknipt moet worden...zucht). Maar ook "sorry, ik doet het niet meer!!!" of deze; in bed tegen meneer konijn; "Nee, dat mag niet, nu ga jij in de hoek". ... (legt konijn in de hoek) ..."ga maar sorry zeggen"..."sorry, sorry" (geeft konijn een kusje)...." Nu mag je weer mee doen".
 • Mama en Coco slapen uit en Lola mag na het ontbijten met papa boven gaan spelen. Wanneer papa gaat werken hoor ik heel zachtjes de deur open gaan ...heel zachtjes spiekt ze een paar keer binnen in onze kamer waarna ze de deur weer sluit. Dit doet ze zo'n drie keer, waarna ze opnieuw binnenkomt en voorzichtig naast het bed komt staan. Ze aait mij zachtjes over mijn arm en fluistert; "mama, ben jij wakker?". Ik doe net alsof ik wakker word en krijg de allerliefste knuffel en heel veel kusjes. Tijd voor een nieuwe dag! Mooier wakker worden bestaat niet!

Wat is het toch een bijdehandje hè! Ik hoor het iedereen zeggen. Haha. Ze is vaak zo slim met haar opmerkingen dat ik het niet kan geloven dat ze pas net 2,5 jaar is geworden. Kleine snotneus!

Lees hier de grappigste uitspraken van Lola als dreumes en volg ons op Instagram om Lola 'live" in actie te zien in grappige filmpjes zoals deze met haar papa!

Is jouw kind ook zo heerlijk bijdehand?